*

Nieuws Buitenland

Update: MDxHealth start samenwerking met Ferrer

maandag 20 november 2017 08:12

Samenwerking voor uitrol prostaatkankertest in Spanje.

(ABM FN-Dow Jones) MDxHealth is een samenwerking gestart met farmaceut Ferrer voor de distributie van zijn prostaatkankertest SelectMDx in Spanje. Dit maakte het biotechbedrijf maandag voorbeurs bekend, zonder financiƫle details te noemen.

"Deze overeenkomst met Ferrer [...] zal er naar onze overtuiging toe leiden dat de test op afzienbare termijn alom beschikbaar zal zijn voor Spaanse urologen en hun patiƫnten", aldus topman Jan Groen van MDxHealth.

Per januari 2018 zal Ferrer de exclusieve distributeur van de test worden in Spanje. Volgens MDxHealth zijn er 300.000 Spaanse mannen met een verhoogd risico op prostaatkanker en het biotechbedrijf verwacht dat dit aantal "significant" zal groeien in de komende jaren, aangejaagd door een vergrijzende mannelijke bevolking.

"De Spaanse markt is dan ook een veelbelovende markt voor [onze] test", aldus MDxHealth.

De vijfjarige exclusieve overeenkomst behelst onder meer dat een team van tien professionals zich zal gaan bezighouden met de directe verkoop van SelectMDx aan de ongeveer duizend urologen die in dit specifieke vakgebied van de urologie actief zijn in Spanje.

Het aandeel MDxHealth sloot vrijdag 7,1 procent hoger op 3,95 euro.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 20, 2017 02:12 ET (07:12 GMT)