*

Nieuws Buitenland

Futures wijzen op vlakke opening Wall Street

woensdag 22 november 2017 13:10

Zwaartepunt handelsdag publicatie Fed-notulen.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen bewegen woensdag richting een vlakke opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd vlak.

Volgens marktanalist Konstantinos Anthis van ADS Securities kan de dollar woensdag steun halen uit de publicatie van de notulen van de laatste bijeenkomst van de Federal Open Market Committee, "die de overtuiging onder handelaren moet bevestigen dat de centrale bank in december opnieuw de rente zal verhogen", aldus Anthis. "Een renteverhoging volgende maand is inmiddels volledig ingeprijsd", voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak staan woensdag in de Verenigde Staten een zestal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen, de duurzame goederen in oktober en de wekelijkse steunaanvragen. Later op de dag staat het consumentenvertrouwen van november, gemeten door de Universiteit van Michigan, gepland, gevolgd door de wekelijkse olievoorraden en de notulen van de laatste bijeenkomst van de Federal Open Market Committee.

Olie noteerde woensdag in het groen. Een januari-future West Texas Intermediate steeg 1,8 procent tot 57,87 dollar, terwijl een januari-future Brent 1,0 procent duurder werd op 63,18 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1754. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1766 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1738 op de borden.

Bedrijfsnieuws

De twee HP's kunnen woensdag waarschijnlijk rekenen op de aandacht van beleggers. HP Inc. heeft in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een beter dan verwachte winst en omzet geboekt. De fabrikant van onder meer printers en kopieermachines daalde in de elektronische handel voorbeurs 4,3 procent lager.

Ook Hewlett Packard rapporteerde donderdag nabeurs over het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een hogere omzet en en nettowinst. Het Amerikaanse techconcern, dat zich richt op zakelijke infrastructuur en software, daalde voorbeurs 5,7 procent.

Salesforce.com noteerde voorbeurs 2,6 procent hoger, ondanks tegenvallende resultaten.

Deere & Co rapporteerde voorbeurs over het vierde kwartaal een nettowinst van 510,3 miljoen dollar, ofwel 1,57 dollar, op een omzet van 8,02 miljard dollar. Het aandeel steeg voorbeurs 4,1 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,7 procent hoger op 2.599,03 punten. De Dow Jones index eindigde 0,7 procent in het groen op 23.590,83 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,1 procent tot 6.862,48 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 22, 2017 07:10 ET (12:10 GMT)