*

Nieuws Buitenland

Olieprijs stijgt naar 58 dollar

woensdag 22 november 2017 21:17

Lagere olievoorraden positief ontvangen.

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is woensdag gesloten op het hoogste punt sinds juni 2015, na de eerste daling van de Amerikaanse olievoorraden in drie weken.

Een januarifuture voor een vat ruwe olie sloot op New York Mercantile Exchange 2,1 procent hoger op 58,02 dollar. De prijs van een vat Brent-olie, de wereldwijde standaard, klom 1,2 procent tot 63,30 dollar.

Volgende week vergadert de organisatie van olie-exporterende landen OPEC over een verwachte verlenging van afspraken over productiebeperking na maart volgend jaar.

De Amerikaanse Energy Informatie Administration meldde woensdag dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten vorige week met 1,9 miljoen vaten zijn gedaald.

Dat was minder dan de daling met 6,4 miljoen vaten die de American Petroleum Institute dinsdag meldde maar lag niet ver af van ramingen van analisten, volgens een rondgang door S&P Global Platts, die uitkwam op een daling van 2,1 miljoen vaten.

Hoewel de API een grotere daling had voorspeld, werden de EIA-cijfers positief ontvangen door de markt. Zo was er een forse daling van de voorraden in Cushing in Oklahoma, wat "evident" te maken had met lekkage van de Keystone-pijplijn vorige week.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 22, 2017 15:17 ET (20:17 GMT)