*

Nieuws Buitenland

Wall Street beweegt richting hogere opening

donderdag 30 november 2017 15:05

Senaat stemt donderdag over nieuwe belastingwet.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen bewegen donderdag richting een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,3 procent in het groen.

Het zwaartepunt ligt donderdag bij de jaarlijkse OPEC-bijeenkomst in Wenen en de stemming in de Amerikaanse Senaat over de nieuwe belastingwet.

"Wij verwachten een positieve handelssessie naarmate de stemming over de belastinghervormingen dichterbij komt, in combinatie met de hogere olieprijzen", aldus marktanalist Peter Cardillo van First Standard Financial. Cardillo verwacht dat de OPEC de markt waarschijnlijk niet zal teleurstellen, omdat het akkoord voor ten minste zes maanden volgens hem zal worden verlengd.

Tijdens de OPEC-bijeenkomst in Wenen spreken de lidstaten van het oliekartel en andere grote producenten, waaronder Rusland, over een mogelijke verlenging van het productieverlagingsakkoord in een poging de mondiale olievoorraden omlaag te krijgen en een hogere olieprijs af te dwingen. De Saoedische olieminister zei voorafgaand aan de bijeenkomst een verlenging van de productiedeal met negen maanden te prefereren.

Olie noteerde donderdag in het groen. Een januari-future West Texas Intermediate steeg 0,9 procent tot 57,79 dollar, terwijl een januari-future Brent 1,6 procent duurder werd op 64,14 dollar.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat Amerikanen in oktober 0,3 procent meer hebben uitgegeven ten opzichte van de maand ervoor, terwijl de persoonlijk inkomens op maandbasis met 0,4 procent stegen. Daarmee waren de cijfers iets hoger dan economen hadden verwacht.

Tevens werd bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een uitkering in de Verenigde Staten in de week eindigend op 25 november is gedaald met 2.000 tot 238.000, terwijl er door economen werd gerekend op 240.000 aanvragen.

Later op de dag volgt nog de inkoopmanagersindex van Chicago voor november.

De euro/dollar noteerde op 1,1854. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1860 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1847 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Kroger noteerde 10,3 procent hoger, nadat het concern over het derde kwartaal een nettowinst rapporteerde van 397 miljoen dollar, ofwel 0,44 dollar per aandeel, op een omzet van 27,8 miljard dollar.

Sears boekte in het afgelopen kwartaal een lager nettoverlies op een flink lagere omzet. CEO Edward Lampert sprak van aanhoudende druk om de omzet vanwege het uitdagend retaillandschap, maar de topman noemde het steeds kleiner wordende verlies een teken dat de strategische wijzigingen van het bedrijf effect sorteren. Het aandeel noteerde voorbeurs maar liefst 28 procent hoger.

De zogenoemde FAANG-aandelen herstelden donderdag wat van de sterke verliezen woensdag. Facebook won 0,6 procent, Amazon.com steeg 1,0 procent en Alphabet noteerde 0,5 procent hoger. Netflix won 1,0 procent en Apple noteerde 0,8 procent hoger.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag vlak op 2.626,07 punten. De Dow Jones index eindigde 0,4 procent in het groen op 23.940,68 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 1,3 procent tot 6.824,39 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 30, 2017 09:05 ET (14:05 GMT)