Nieuws Buitenland

Olieprijs sluit lager

Woensdag 6 december 2017 21:04 Olievoorraden omlaag, benzinevoorraden omhoog.
(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag lager gesloten, nadat uit het wekelijkse olierapport bleek dat de voorraden harder dan verwacht waren gedaald, terwijl benzinevoorraden opliepen.
De januari-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 1,66 dollar lager, of 2,9 procent, op 55,96 dollar.
In de afgelopen week daalden de Amerikaanse olievoorraden met 5,6 miljoen tot ongeveer 448 miljoen vaten. De benzinevoorraden gingen omhoog met 6,8 miljoen tot 220,9 miljoen vaten.
"De voorraadcijfers lieten nogal een verrassing zien, hoewel wel redelijk in lijn met de API cijfers van gisteren, en lieten daarmee de markt een beetje in vertwijfeling achter", zei energie econoom Hans van Cleef van ABN AMRO. De econoom waarschuwde ervoor dat wanneer de focus op de voorraden benzine komen te liggen dit negatief zou kunnen zijn voor olieprijzen. "Vooralsnog lijkt het prijseffect echter mee te vallen", voegde hij toe.
Marktvolgers wezen er ook op dat de oliemarkten enigszins kwetsbaar leken volgend op het grote aantal posities dat werd ingenomen voorafgaand aan de OPEC bijeenkomst van afgelopen donderdag. Het oliekartel besloot toen samen met andere grote olieproducenten om de productiebeperkende afspraken met acht maanden te verlengen. Het akkoord zou oorspronkelijk in maart 2018 aflopen.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
December 06, 2017 15:04 ET (20:04 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed