Nieuws Buitenland

Wall Street sluit verdeeld

Woensdag 6 december 2017 22:20 Techaandelen herstellen licht.
(ABM FN-Dow Jones) De beurzen in Amerika zijn woensdag na een schommelende sessie verdeeld gesloten. De S&P 500 sloot vlak op 2.629,26 punten, de Dow Jones index verloor 0,2 procent op 24.140,98 punten, terwijl de Nasdaq 0,2 procent won op 6.776,38 punten.
De Nasdaq profiteerde van een bescheiden herstel van technologie aandelen.
Volgens sommige marktvolgers zijn beleggers wat nerveus geworden van de recordniveaus van de aandelenmarkten en onzekerheid over de impact van politieke ontwikkelingen op de koersen.
"Na een fantastisch jaar kijken mensen uit naar volgend jaar en zien dan meer uitdagingen waarop ze willen inspelen", zei marktstrateeg Yousef Abbasi van JonesTrading.
Voordat de beurzen woensdag opengingen in Amerika werd het banenrapport van loonstrookjesverwerker ADP bekend gemaakt. Afgelopen maand steeg het aantal banen in de niet-agrarische private sector met 190.000 stuks. Er was gerekend op een banengroei van 175.000. Vrijdag staat het officiële banenrapport op de agenda.
De arbeidskosten per eenheid lagen ten opzichte van het tweede kwartaal 0,2 procent lager. De productiviteit steeg met 3,0 procent in het derde kwartaal.
De euro/dollar noteerde op 1,1795. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1791 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1825 op de borden.
De olieprijs is lager gesloten, nadat uit het olierapport een daling van de olievoorraden, maar een stijging van de voorraden benzine naar voren kwam. "De voorraadcijfers lieten nogal een verrassing zien, hoewel wel redelijk in lijn met de API cijfers van gisteren, en lieten daarmee de markt een beetje in vertwijfeling achter", zei energie econoom Hans van Cleef van ABN AMRO.
De januari-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 1,66 dollar lager, of 2,9 procent, op 55,96 dollar.
Bedrijfsnieuws
Evercore verlaagde zijn koersdoel voor Snap naar 7 dollar, wat het laagste koersdoel is onder analisten op Wall Street die Snap volgen. Evercore vraagt zich af op Snap wel in staat zal zijn om meer gebruikers aan zich te binden. Het aandeel Snap zakte 2,3 procent.
Home Depot wil de komende drie jaar versneld investeren in zijn winkels, aanvoerketen en bezorgcapaciteiten, om de klantervaring te verbeteren, maar blijft intussen ook kapitaal teruggeven aan zijn aandeelhouders. Het aandeel verloor 0,1 procent.
Techaandelen herstelden woensdag enigszins. Facebook won 1,9 procent, Alphabet 1,3 procent en Microsoft 1,5 procent. Apple daalde echter 0,4 procent, ondanks dat CEO Tim Cook tijdens het Fortune Global Forum in Guangzhou zei zeer blij te zijn met de verkoopaantallen van de iPhone 10 in China.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
December 06, 2017 16:20 ET (21:20 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed