Nieuws Buitenland

Hema boekt weer winst in derde kwartaal

Donderdag 7 december 2017 10:44 Omzet licht hoger.
(ABM FN-Dow Jones) Hema heeft in het derde kwartaal winst geboekt, waar een jaar geleden nog een verlies werd geïncasseerd en de omzet was licht hoger. Dit maakte het warenhuisconcern donderdag bekend.
HEMA boekte in het afgelopen kwartaal een nettowinst van 4,6 miljoen euro, tegen een verlies van 1,6 miljoen euro een jaar geleden. Het is de eerste keer sinds 2012 dat er winst werd geboekt in een derde kwartaal.
Het genormaliseerde operationeel resultaat (EBITDA) kwam in het derde kwartaal van 2017 uit op 34,4 miljoen euro en dat is 10,1 procent hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. De groei werd voornamelijk veroorzaakt door een hogere omzet en een met 130 basispunten gestegen brutomarge. De brutomarge kwam uit op 46,9 procent.
De omzet steeg met 2,3 procent naar 308,2 miljoen euro. De omzetstijging was met name het resultaat van een 2,2 procent hogere identieke consumentenomzet en de opening van nieuwe winkels in Frankrijk en Spanje. De omzetgroei werd enigszins getemperd door tijdelijke winkelsluitingen in Nederland in verband met het ombouwen van winkels.
Het concern verkocht vooral meer huishoudelijke artikelen, persoonlijke verzorgingsproducten en voedingsproducten. De omzet van kledingartikelen daalde licht.
Hema gaat zijn internationale expansie versnellen en begint in Oostenrijk met de opening van de eerste twee winkels in Wenen in het voorjaar van 2018. "We willen doorgroeien in de landen waar we op dit moment actief zijn, maar we willen ook groeien in nieuwe markten", zei CEO Tjeerd Jegen in een toelichting op de cijfers.
Eind september maakte eigenaar Lion Capital bekend de strategische mogelijkheden voor Hema te onderzoeken, waaronder een mogelijke verkoop.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
December 07, 2017 04:44 ET (09:44 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed