Nieuws Buitenland

Wall Street beweegt richting vlakke opening

Donderdag 7 december 2017 15:08 Markt richt vizier op banenrapport van vrijdag.
(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen donderdag af op een vlakke opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel vlak.
Volgens marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets zal de aandacht steeds meer verschuiven naar het Amerikaans banenrapport, dat voor vrijdag staat geagendeerd. Het zijn de laatste data voordat de Federal Reserve een definitief besluit neemt over een renteverhoging volgende week. De kwaliteit van het rapport zou volgens de analist zelfs van invloed kunnen zijn op de Amerikaanse belastinghervormingen.
Volgens marktanalist Craig Erlam van Oandaa zou een vertraging van de Amerikaanse belastinghervormingen betekenen dat er dit jaar op Wall Street geen kerstrally zal plaatsvinden. De twee andere belangrijkste thema's zijn volgens de analist op dit moment de onderhandelingen over Brexit en dan met na het vraagstuk omtrent de Ierse grens en de aanhoudende stijging van de Bitcoin.
Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten in de week eindigend op 2 december conform de verwachting ten opzichte van de voorgaande week zijn gedaald met 2.000 tot 236.000 aanvragen.
Later op de dag verschijnen de meest recente data over het consumentenkrediet in de Verenigde Staten in oktober.
Olie noteerde donderdag in het groen. Een januari-future West Texas Intermediate steeg 0,4 procent tot 56,17 dollar, terwijl een januari-future Brent 0,7 procent duurder werd op 61,64 dollar.
De euro/dollar noteerde op 1,1788. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1802 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1795 op de borden.
Bedrijfsnieuws
Chipfabrikant Broadcom overtrof woensdag met de resultaten over het afgelopen kwartaal de verwachtingen. Het aandeel steeg voorbeurs 4,6 procent.
Dell Technologies heeft in het derde kwartaal flink meer omzet geboekt, waardoor het verlies terugliep. De omzet steeg met 21 procent naar 19,6 miljard dollar en het operationele verlies daalde van 1,5 miljard naar 0,5 miljard dollar. De nettowinst uit voortgezette activiteiten leverde evenwel een winst op van 1,1 miljard dollar. Dell is sinds oprichter Michael Dell het bedrijf terugkocht niet meer beursgenoteerd.
GE Power, onderdeel van General Electric, gaat wereldwijd duizenden banen schrappen als onderdeel van een groter kostenbesparingsplan. Moederbedrijf GE steeg 0,3 procent.
Digital Power steeg voorbeurs 33,2 procent, waarmee de energieleverancier herstelt van forse verliezen een dag eerder, nadat het concern in eerste instantie 31 procent won, na berichten over een deal met Amazon.com en vervolgens de koers met 25 procent zag dalen, toen het bedrijf meldde "geen overeenkomst aangegaan te zijn en geen order ontvangen te hebben van Amazon". Amazon noteerde voorbeurs 0,8 procent hoger.
Citigroup verloor voorbeurs 0,4 procent. De bank meldde woensdag dat de winst waarschijnlijk zal worden gedrukt met 20 miljard dollar onder de nieuwe belastingplannen.
Dollar General rapporteerde over het derde kwartaal een nettowinst van 252,5 miljoen dollar, ofwel 0,93 dollar per aandeel, op een omzet van 5,9 miljard dollar. De cijfers overtroffen de verwachtingen. Het aandeel steeg voorbeurs 4,8 procent.
Slotstanden
De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag vlak op 2.629,27 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het rood op 24.140,91 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,2 procent tot 6.776,38 punten.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
December 07, 2017 09:08 ET (14:08 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed