Nieuws Buitenland

Centrale banken op de bres voor klimaatdoelen

Dinsdag 12 december 2017 20:03 Toezichthouders willen financieel systeem vergroenen
(ABM FN-Dow Jones) Een groep van acht centrale banken en toezichthouders wil samen het financiële systeem groener maker door het behalen van klimaatdoelen actief te bevorderen en hindernissen voor duurzaam investeren weg te nemen. Dat maakte de groep dinsdag bekend.
Toezichthoudende instellingen uit Mexico, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Singapore, Zweden en Nederland hebben zich aangesloten bij het netwerk.
Zij willen helpen om de inspanningen te vergroten die nodig zijn om de klimaatdoelen van Parijs te halen. Het financiële systeem kan daar volgens de toezichthouders een grotere rol in spelen, door de beheersing van klimaatrisico's te verbeteren en het eventuele belemmeringen voor groene investeringen weg te nemen.
Op 6 april organiseert De Nederlandsche Bank een congres hierover in Amsterdam, in samenwerking met Franse en Britse collega's.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
December 12, 2017 14:03 ET (19:03 GMT)

Reacties

  • Zo groen als dat het nu is is het financiële systeem nog nooit geweest!.. Zelfs in het Gulden tijdperk verliep het niet zo soepeltjes.

    Ed 13 december 2017 01:04:17
  • Helaas is alles aangestuurd door een corrupte bende leugenaars, die niet erkennen dat global warming volledig wordt veroorzaakt door onze dichts-bijzijnde ster (de zon), niet schromen om met subsidies de erkende wetenschappers statistieken te laten vervalsen (omissie van veel van de koudste meetpunten in Alaska, Groenland en Siberië in de rapportage van gemiddelden gedurende de laatste 15-20 jaren)... maar er kunnen nieuwe belastingen worden geheven !!! Een kritische wetenschapper met een neus voor bedrog

    A. Engelsman 12 december 2017 21:46:15  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed