*

Nieuws Buitenland

Olieprijs lager gesloten

woensdag 27 december 2017 21:07

Zestig dollar per vat binnen bereik.

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag lager gesloten, waarmee de opwaartse trend van dinsdag na een explosie bij een pijpleiding in Libiƫ werd doorbroken.

De olieprijs steeg dinsdag na een explosie bij een pijpleiding in de stad As Sidra, waardoor de olieproductie naar verwachting met circa 100.000 vaten per dag zal afnemen. Als resultaat sloot de olieprijs dinsdag op zijn hoogste niveau in meer dan twee jaar.

"Het kan lang duren voor de pijpleiding weer operationeel is", zei Global Risk Management woensdag.

Dit is de tweede belangrijke verstoring in de wereldwijde aanvoer in de afgelopen week, na de aanhoudende uitval van het Forties-pijpleidingsysteem in de Noordzee, waardoor de aanvoer van 450.000 vaten per dag tot stilstand is gekomen.

Pijpleidingbeheerder Ineos zei dinsdag dat de reparatiewerkzaamheden vorderen en dat de pijpleiding waarschijnlijk begin 2018 weer operationeel zal zijn.

"De eerdere aanname dat de herstart van de Forties-pijpleiding op de Brent-prijs zou drukken bleek ongegrond, nadat de markt werd verrast door de explosie in Libiƫ, berichten over een benzinetekort in Nigeria en extreem winterweer in delen van Noord-Amerika.

De februari-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 0,33 dollar, ofwel 0,6 procent, lager op 59,64 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

December 27, 2017 15:07 ET (20:07 GMT)