*

Nieuws Buitenland

Vlakke opening in verschiet

donderdag 28 december 2017 08:36

Aegon verkoopt activiteiten en MDxHealth waarschuwt voor tegenvallende omzet.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat donderdag naar verwachting een vlakke tot iets lagere opening tegemoet. Futures op de AEX noteerden ruim een half uur voor opening fractioneel in het rood.

Net als woensdag is er sprake van een slechts mondjesmaat gevulde agenda. Uit Japan kwam het nieuws dat zowel de industriële productie als de detailhandelsverkopen in november stegen. Verder is het vooral wachten op Amerika, waar onder meer de wekelijkse steunaanvragen en de olievoorraden op de rol staan.

"De agenda is leeg wat betreft bedrijfsnieuws en daardoor zullen beleggers zich alleen vast kunnen klampen aan incidentele persberichten van bedrijven. Verder kan er nog hier en daar wat windowdressing zich aftekenen, maar daarbuiten is het voortkabbelen richting jaareinde", meent marktanalist Ron van der Does van IG.

De euro/dollar werd vanochtend verhandeld op 1,1933. Woensdagavond bij het sluiten van Wall Street was dit 1,1897. Olie werd donderdag iets duurder.

Veel bedrijfsnieuws was er niet. Aegon meldde de verkoop van een resterend deel van het Amerikaanse herverzekeringsbedrijf aan SCOR. Dit levert een boekverlies op van 105 miljoen euro, maar verstevigt de kapitaalpositie met 75 miljoen dollar.

MDxHealth liet weten de omzetdoelstellingen voor dit jaar niet te zullen halen. In plaats van een omzetgroei van 45 tot 55 procent zal dit slechts 10 tot 15 procent worden, als gevolg van onder meer vertragingen. "Hoewel we teleurgesteld zijn over deze voorlopige resultaten over het vierde kwartaal, blijven we overtuigd van het stevige fundament onder onze onderneming voor gezonde groei en positieve resultaten in de toekomst", aldus CEO Jan Groen donderdag in een toelichting.

ABN AMRO zei in een interview met Het Financieele Dagblad de zakenbank tegen het licht te zullen houden om te zien of alle onderdelen nog wel concurrerend zijn, na de verzwaring van de kapitaaleisen door het Bazels Comité. ABN AMRO verwacht in het tweede kwartaal van 2018 de uitkomsten te presenteren van de evaluatie.

Slotstanden Wall Street

Wall Street is woensdag met kleine winsten gesloten. De Dow Jones index steeg 0,1 procent naar 24.774,30 punten. Ook de breder samengestelde S&P 500 index werd 0,1 procent duurder, terwijl techbeurs Nasdaq een pas op de plaats maakte.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

December 28, 2017 02:36 ET (07:36 GMT)