*

Nieuws Buitenland

Intel noemt beveiligingsrisico geen bug

donderdag 4 januari 2018 11:59

Chipfabrikant werkt met sectorgenoten aan oplossing.

(ABM FN-Dow Jones) Het aandeel Intel ging woensdag onderuit na berichten over een 'bug' in de processoren van het bedrijf, die alleen zou kunnen worden opgelost ten kosten van een trager systeem.

De koers herstelde deels nadat de chipfabrikant liet weten dat het probleem zich ook bij andere fabrikanten voordoet.

Het probleem is dat met bepaalde kwaadwillende software, ook wel 'malware', gegevens uit een beschermd kerngeheugen kunnen worden gelezen door een gebruiker van dezelfde computer die minder rechten heeft.

Software om het probleem op te lossen zou het werkgeheugen van computers tot 30 procent kunnen vertragen.

Volgens de mediaberichten zou het probleem zich alleen voordoen bij Intel, en niet bijvoorbeeld bij AMD. Dat Intel de enige zou zijn met het probleem, ontkende het bedrijf echter."Op basis van de analyse tot vandaag, zijn veel computers, met microprocessoren van veel verschillende fabrikanten en operationele systemen, gevoelig voor deze methodes", stelde Intel in een verklaring.

De gemiddelde gebruiker zal niet veel last hebben van een slechter werkende computer en de gevolgen zullen na verloop van tijd verminderen, beweerde Intel. De gegevens kunnen niet worden gewijzigd of gewist, denkt Intel.

De chipfabrikant is samen met andere bedrijven, waaronder de concurrente AMD en ARM en aanbieders van operationele systemen, bezig om software-updates te maken die het probleem kunnen oplossen.

De getroffen bedrijven hadden het veiligheidslek volgende week willen bekendmaken, stelde Intel, maar de chipfabrikant loopt daar nu op vooruit vanwege de onjuiste berichtgeving in de media.

Het aandeel Intel zakte woensdag van een top van 46,20 dollar naar 43,65 dollar, maar herstelde uiteindelijk tot 45,25 dollar

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

January 04, 2018 05:59 ET (10:59 GMT)