*

Nieuws Buitenland

Shutdown VS in gang gezet

zaterdag 20 januari 2018 10:39

Te weinig steun voor tijdelijke verlenging.

(ABM FN-Dow Jones) Een shutdown is vannacht niet voorkomen door een tijdelijke verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond, met al gevolg dat een groot aantal overheidsdiensten in de VS op slot gaan.

In een stemming waren er slechts 50 senatoren voor een dergelijke verhoging met een maand, terwijl er 60 nodig waren. Daarbij stemden 49 senatoren tegen en onthield 1 senator zich van stemming vanwege een kankerbehandeling die hij momenteel ondergaat.

Van de Democraten stemden 5 senatoren voor de plannen, maar juist weer 5 Republikeinen stemden tegen.

Op twitter reageerde president Donald Trump voorafgaand aan de stemming dat een shutdown "een erg serieuze zaak is". "Mensen gaan dood, ongelukken gebeuren", waarschuwde hij.

Na de stemming gaf Trump op twitter de schuld aan de Democraten dat het tot een shutdown komt. De president is van mening dat zij dit doen om "het grote succes van [zijn] belastingverlagingen" in te perken. "Wat doen ze met onze bloeiende economie", aldus Trump.

Marktanalist Philip Marey van Rabobank waarschuwde voorafgaand aan de stemming dat de economische groei in het eerste kwartaal "licht kan afremmen", als het tot een shutdown komt.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

January 20, 2018 04:39 ET (09:39 GMT)