Nieuws Buitenland

Shutdown VS in gang gezet

Zaterdag 20 januari 2018 10:39 Te weinig steun voor tijdelijke verlenging.
(ABM FN-Dow Jones) Een shutdown is vannacht niet voorkomen door een tijdelijke verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond, met al gevolg dat een groot aantal overheidsdiensten in de VS op slot gaan.
In een stemming waren er slechts 50 senatoren voor een dergelijke verhoging met een maand, terwijl er 60 nodig waren. Daarbij stemden 49 senatoren tegen en onthield 1 senator zich van stemming vanwege een kankerbehandeling die hij momenteel ondergaat.
Van de Democraten stemden 5 senatoren voor de plannen, maar juist weer 5 Republikeinen stemden tegen.
Op twitter reageerde president Donald Trump voorafgaand aan de stemming dat een shutdown "een erg serieuze zaak is". "Mensen gaan dood, ongelukken gebeuren", waarschuwde hij.
Na de stemming gaf Trump op twitter de schuld aan de Democraten dat het tot een shutdown komt. De president is van mening dat zij dit doen om "het grote succes van [zijn] belastingverlagingen" in te perken. "Wat doen ze met onze bloeiende economie", aldus Trump.
Marktanalist Philip Marey van Rabobank waarschuwde voorafgaand aan de stemming dat de economische groei in het eerste kwartaal "licht kan afremmen", als het tot een shutdown komt.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
January 20, 2018 04:39 ET (09:39 GMT)

Reacties

 • Gewoon laten huilen deze achterlijke machtswelustelling, eerlijkheid duurt het langst is het gezegde. Later zal hij dit duur bekopen. Of hij de steun verkrijgt in de toekomst van huidige vriendjes is te betwijfelen.

  smarty 21 januari 2018 20:55:36
 • Dat was dus tegen de verwachting van Trump sloeg deze keer flink de plank mis er word dus stevig op de rem getrapt. en de belastingverlaging word flink ingedamd. Werd wel effe tijd nietwaar? Trump zal meer van deze zaken voor zijn neus krijgen. Kapitaal krachtigen is kleine kring in verhouding met de rest en de rest zal zich zeer zeker verzetten tegen andere plannen. laten we dit dus maar hopen. er is al genoeg rotzooi in deze wereld.

  smarty 21 januari 2018 20:46:32
 • Zo zit hun systeem nu eenmaal in elkaar, beetje vreemd in onze ogen maar voor de Amerikaan heel normaal. De Amerikaan hoor je niet hoor, die zijn wel wat gewend, laat het dan zelf ook zitten!...

  Ed 21 januari 2018 14:33:21
 • de tijd zal leren wanneer deze president afgezet word door de perikelen en de rol van Rusland en verkiezingen en daar is de laatste woord ook niet gesproken daar komt nog een staartje achteraan

  j 21 januari 2018 13:15:43
 • de tijd zal leren wanneer deze president afgezet word door de perikelen en de rol van Rusland en verkiezingen en daar is de laatste woord ook niet gesproken daar komt nog een staartje achteraan

  j 21 januari 2018 13:15:40
 • WH: wat bedoelt u? Dat de meeste.......... enz.??

  Paul Plaizier 21 januari 2018 12:17:48  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed