*

Nieuws Buitenland

Omzetstijging voor Procter & Gamble

dinsdag 23 januari 2018 13:51

P&G rekent op meer winst per aandeel.

(ABM FN-Dow Jones) Procter & Gamble heeft in het tweede kwartaal van het lopende gebroken boekjaar de omzet zien oplopen, maar de winst per aandeel zien dalen. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit de kwartaalrapportage van de Amerikaanse producent van persoonlijke en huishoudelijke verzorgingsmiddelen.

Het concern boekte een 68 procent lagere winst van 2,50 miljard dollar, of 0,96 dollar per aandeel. Een jaar geleden werd het resultaat nog gestuwd door een positieve resultaatbijdrage van 5,34 miljard dollar uit niet voortgezette activiteiten.

De kwartaalomzet van P&G steeg met 3 procent naar 17,4 miljard dollar. Het concern realiseerde volumestijgingen in bijna alle segmenten, met uitzondering van Family Care, waar de volumes met 1 procent afnamen. De prijzen stonden in alle segmenten onder druk.

"We hebben de autonome omzetgroei versneld", zei CEO en bestuursvoorzitter David Taylor in een toelichting op de kwartaalcijfers, waaruit een autonome groei van twee procent bleek. Wisselkoersen droegen 1 procentpunt bij aan de groei. De topman was verder te spreken over de behaalde kostenbesparingen en de gerealiseerde kasstroom.

Outlook

Procter & Gamble handhaafde de verwachting voor het op 1 juli begonnen lopende boekjaar met een voorziene autonome omzetgroei van 2 tot 3 procent en een totale omzetgroei van ongeveer 3 procent. De verwachting voor de groei van de winst per aandeel werd echter aangepast van een bandbreedte van 5 tot 7 procent naar 5 tot 8 procent, vanwege de verwachte belastingvoordelen van de nieuwe Tax Act van de regering Trump.

In de handel voorbeurs daalde het aandeel P&G dinsdag 1,3 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

January 23, 2018 07:51 ET (12:51 GMT)