*

Nieuws Buitenland

Futures wijzen op lagere opening Wall Street

dinsdag 13 februari 2018 13:05

Markt weet opwaartse trend niet vast te houden.

(ABM FN-Dow Jones)De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,6 procent in het rood.

Hoewel de Amerikaanse futures eerder op de dag nog op een hogere opening van Wall Street wezen, gooide Europa roet in het eten. Gedurende de eerste helft van de Europese handelsdag steeg de volatiliteit geleidelijk, wat aangeeft dat beleggers nog steeds worstelen met hun zorgen over de stijgende inflatie en hogere obligatierendementen, waarna ook de winsten

"Europese markten slaagden er niet in om de sprong van gisteren en de behoorlijke prestaties van Aziƫ vast te houden", aldus marktanalist Neil Wilson van ETX Capital. "Een gebrek aan volume gisteren op Wall Street suggereert dat er nog geen enorme hoeveelheid interesse in dit herstel is en het kan een signaal zijn dat dit geen omslag in de neerwaartse trend is", voegde hij is.

Op macro-economisch vlak staan er dinsdag geen publicaties geagendeerd.

Olie noteerde dinsdag verdeeld. Een maart-future West Texas Intermediate daalde 0,1 procent tot 59,24 dollar, terwijl een april-future Brent 0,1 procent duurder werd op 62,66 dollar. Het Internationaal Energieagentschap waarschuwde in zijn maandrapport dat de oplopende schalie productie in Amerika druk gaat zetten op de oliemarkt. Door de stijgende productie van landen die geen deel uitmaken van oliekartel OPEC zal het aanbod de vraag overtreffen en zo de balans die het kartel afgelopen jaar heeft bereikt door de productie te beperken onder druk zetten.

De euro/dollar noteerde rond lunchtijd op 1,2344. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,2314 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,2292 op de borden.

Bedrijfsnieuws

PepsiCo kon voorbeurs rekenen op de aandacht van beleggers. Het aandeel won 1,0 procent, ondanks een nettoverlies van 710 miljoen dollar op een vlakke omzet van 19,53 miljard dollar. De frisdrank- en snackproducent verhoogde het dividend en kondigde een nieuwe aandeleninkoopprogramma aan, dat vanaf juli in werking treedt.

Under Armour komt tevens met cijfers en noteerde 1,6 procent hoger.

MetLife en Baidu rapporteren dinsdag nabeurs hun bedrijfsresultaten. In het aandeel MetLife was voorbeurs nog geen handel. Baidu steeg in de elektronische handel voorbeurs 0,3 procent.

Amazon noteerde voorbeurs 0,8 procent lager, na berichten dat de online retailer van plan zou zijn honderden werknemers te ontslaan.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 1,4 procent hoger op 2.656,00 punten. De Dow Jones index eindigde 1,7 procent in het groen op 24.601,27 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,6 procent tot 6.981,96 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 13, 2018 07:05 ET (12:05 GMT)