*

Nieuws Buitenland

Wall Street beweegt richting lagere opening

dinsdag 13 februari 2018 15:02

Markt weet opwaartse trend niet vast te houden.

(ABM FN-Dow Jones)De Amerikaanse beurzen stevenen dinsdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,3 procent in het rood.

Hoewel de Amerikaanse futures eerder op de dag nog op een hogere opening van Wall Street wezen, gooide Europa roet in het eten. Gedurende de eerste helft van de Europese handelsdag steeg de volatiliteit geleidelijk, wat aangeeft dat beleggers nog steeds worstelen met hun zorgen over de stijgende inflatie en hogere obligatierendementen, waarna ook de winsten

"Europese markten slaagden er niet in om de sprong van gisteren en de behoorlijke prestaties van Azië vast te houden", aldus marktanalist Neil Wilson van ETX Capital. "Een gebrek aan volume gisteren op Wall Street suggereert dat er nog geen enorme hoeveelheid interesse in dit herstel is en het kan een signaal zijn dat dit geen omslag in de neerwaartse trend is", voegde hij is.

Op macro-economisch vlak staan er dinsdag geen publicaties geagendeerd.

Olie noteerde dinsdag verdeeld. Een maart-future West Texas Intermediate daalde 0,6 procent tot 58,92 dollar, terwijl een april-future Brent 0,4 procent duurder werd op 62,35 dollar. Het Internationaal Energieagentschap waarschuwde in zijn maandrapport dat de oplopende schalie productie in Amerika druk gaat zetten op de oliemarkt. Door de stijgende productie van landen die geen deel uitmaken van oliekartel OPEC zal het aanbod de vraag overtreffen en zo de balans die het kartel afgelopen jaar heeft bereikt door de productie te beperken onder druk zetten.

De euro/dollar noteerde op 1,2339. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,2314 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,2292 op de borden.

Bedrijfsnieuws

AmerisourceBergen steeg 13,6 procent, na berichten dat Walgreens Boots Alliance heeft benaderd met betrekking tot een mogelijke overname.

PepsiCo kon voorbeurs rekenen op de aandacht van beleggers. Het aandeel verloor 0,4 procent, ondanks een nettoverlies van 710 miljoen dollar op een vlakke omzet van 19,53 miljard dollar. De frisdrank- en snackproducent verhoogde het dividend en kondigde een nieuwe aandeleninkoopprogramma aan, dat vanaf juli in werking treedt.

Under Armour noteerde voorbeurs 11,1 procent hoger, na sterke kwartaalcijfers.

General Motors noteerde voorbeurs vlak. De Amerikaanse autoproducent kondigde de sluiting van een fabriek in Zuid-Korea aan, waardoor circa 2.000 werknemers op straat zouden kunnen komen te staan.

MetLife en Baidu rapporteren dinsdag nabeurs hun bedrijfsresultaten. In het aandeel MetLife was voorbeurs nog geen handel. Baidu steeg in de elektronische handel voorbeurs 1,2 procent.

Amazon noteerde voorbeurs vlak, na berichten dat de online retailer van plan zou zijn honderden werknemers te ontslaan.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 1,4 procent hoger op 2.656,00 punten. De Dow Jones index eindigde 1,7 procent in het groen op 24.601,27 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,6 procent tot 6.981,96 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 13, 2018 09:02 ET (14:02 GMT)