*

Nieuws Buitenland

Hennes & Mauritz verwacht uitdagend jaar

woensdag 14 februari 2018 09:05

Modehuis ziet evenwel mogelijkheden tot beter jaarresultaat.

(ABM FN-Dow Jones)Hennes & Mauritz voorziet een uitdagend 2018, waarin het modeconcern zich moet blijven ontwikkelen om zich aan een veranderende modesector te kunnen aanpassen. Dit maakte het Zweedse bedrijf woensdagochtend bekend in aanloop naar een beleggersdag.

H&M verwacht dat de vergelijkbare omzet in 2018 negatief blijft, met slechts een stapsgewijze verbetering in de loop van het jaar. Het modeconcern sprak van een moeilijke jaarstart met hoge voorraden uit het vierde kwartaal en "onevenwichtigheden" in het productaanbod. Dit resulteert volgens H&M in hogere kosten, omdat het bedrijf meer producten moet afprijzen, en als gevolg in een drukkend effect op de winsten aan het begin van dit jaar.

De online omzet zal naar verwachting evenwel stijgen met 25 procent dit jaar, waarbij de omzet uit recent geopende winkels circa vier procent zal bijdragen aan de totale groepsomzet in 2018. "Daarmee zijn er goede mogelijkheden om tot een ietwat beter jaarresultaat te komen dan in het jaar ervoor", aldus het modehuis. H&M merkte op dat de online omzet goed groeit en inmiddels bijna 13 procent uitmaakt van de totale omzet.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 14, 2018 03:05 ET (08:05 GMT)