*

Nieuws Buitenland

Olieprijs stijgt door

vrijdag 16 februari 2018 21:10

Op weekbasis zo'n 4 procent hoger.

(ABM FN-Dow Jones)De olieprijs is vrijdag verder gestegen. De maart-future op een vat West Texas Intermediate sloot uiteindelijk op een settlement prijs van 61,68 dollar. Dat betekende een stijging van 0,34 dollar of 0,6 procent.

Deze week wist de ruwe olieprijs ruim 4 procent te stijgen. En dat na een daling van zo'n 10 procent vorige week toen de olieprijs werd meegetrokken in de malaise op de aandelenmarkten.

De oliemarkt houdt zich momenteel vooral bezig met de stijgende schalie productie in de Verenigde Staten. Dat werd vrijdag benadrukt door een verdere stijging van het aantal actieve boortorens dat naar olie zoekt in de VS. Uit cijfers van Baker Hughes bleek dat het aantal boorplatforms afgelopen week is gestegen met 7 tot 798 stuks.

Eerder deze week waarschuwde het Internationaal Energieagentschap al dat de toenemende productie van niet OPEC-landen dit jaar sterker zal zijn dan de vraag maar olie. Daardoor komt de olieprijs mogelijk opnieuw in het geding.

En dit ondanks de productie afspraken die de OPEC heeft gemaakt met grote olieproducenten als Rusland over het inperken van de output. Saoedi-Arabiƫ benadrukte deze week dat het kartel zich aan deze afspraken zal houden.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 16, 2018 15:10 ET (20:10 GMT)