*

Nieuws Buitenland

Wall Street richting hoger slot

donderdag 22 februari 2018 21:49

Rentevrees zakt weer even weg.

(ABM FN-Dow Jones)Wall Street lag donderdag op koers voor een overwegend hoger slot. De Dow Jones index steeg een half uur voor de slotbel met 0,8 procent en de S&P 500 won 0,2 procent. Techbeurs Nasdaq noteerde vlak.

Woensdag kwamen de Amerikaanse beurzen nog onder druk te staan na het verschijnen van de notulen van de meest recente vergadering van de Federal Reserve. Daarin leek de Fed te hinten op extra renteverhogingen in 2018. Hierop stegen zowel de dollar als de Amerikaanse tienjaarsrente, de voornaamste boosdoener van de recente correctie. Donderdag zakte de rente weer wat terug.

Donderdag benadrukte de voorzitter van de St. Louis Fed, James Bullard juist dat het zo'n vaart vermoedelijk niet zal lopen met de renteverhogingen. "Het idee dat we de rente dit jaar met 100 basispunten moeten verhogen lijkt wat overdreven", zei Bullard in een interview op CNBC.

Volgens marktanalist Craig Erlam van Oanda gaat de markt toch uit van zeker drie renteverhogingen door de Fed en groeit de verwachting op vier. Wat betreft het herstel op Wall Street lijkt dat de afgelopen dagen daarom wat te stagneren, aldus de marktvorser.

"De markten zijn nog steeds gevoelig voor schokken en het vooruitzicht van meer dan drie renteverhogingen kan heftige reacties uitlokken", aldus Erlam.

Op macro-economisch vlak werd donderdag bekend dat de aanvragen voor een werkloosheidsuitkering vorige week met 7.000 zijn gedaald tot 222.000 stuks. Daarmee liggen de aanvragen weer rond het laagste niveau in 45 jaar. Verder bleek dat de leidende economische indicatoren in januari zijn gestegen.

De olieprijs liep donderdag op nadat uit het wekelijkse voorradenrapport uit Amerika bleek dat de olievoorraden in de Verenigde Staten afgelopen week zijn gedaald. De aprilfuture op een vat West Texas Intermediate steeg 1,09 dollar, of 1,8 procent, op een settlement van 62,77 dollar.

Volgens analisten was de daling van de olievoorraden vooral te danken aan de daling van de import en de stijging van de export. "De olievoorraden stijgen niet zoals ze dat in het verleden wel deden omdat er nu meer wordt geƫxporteerd vanaf diverse locaties rond de Golf van Mexico", aldus marktanalist Andy Lipow van Lipow Oil Associates.

De euro/dollar noteerde richting het slot op 1,2325. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,2273.

Bedrijfsnieuws

Qualcomm heeft een brief gestuurd naar zijn aandeelhouders om tegen de door Broadcom voorgestelde bestuursleden te stemmen tijdens de jaarvergadering van Qualcomm volgende maand. Volgens het bedrijf is het bod van Broadcom nog altijd niet substantieel. Eerder deze week verhoogde Qualcomm zelf het bod op het Nederlandse NXP, waarna Broadcom zijn vijandige bod vervolgens verlaagde. Analisten sluiten ondanks de onenigheid tussen de partijen niet uit dat het toch tot een overname van Qualcomm door Broadcom komt. Donderdag noteerde Qualcomm 1,4 procent lager, terwijl Broadcom 0,8 procent steeg.

Aandelen Roku daalden meer dan 17 procent. De videostreamingdienst kwam woensdag nabeurs met beter dan verwachte resultaten maar de outlook viel tegen. Chesapeake Energy kwam met beter dan verwachte resultaten en steeg liefst 20 procent.

Mediabedrijf Pandora kwam ook met beter dan verwachte cijfers maar het aandeel leverde toch een dikke 7 procent in vanwege de zwakke outlook. Daar stond een stijging van ruim 15 procent voor autoverhuurbedrijf Avis Budget Group tegenover. De resultaten waren beter dan verwacht.

Wayfair leverde 22 procent in. In het vierde kwartaal zal de retailer het verlies sterker dan verwacht oplopen.

Na de slotbel komen Newlett Packard Enterprise en HP Inc nog met resultaten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 22, 2018 15:49 ET (20:49 GMT)