*

Nieuws Buitenland

Wall Street richting hogere opening

vrijdag 23 februari 2018 13:10

Rentevrees voorlopig weer naar de achtergrond.

(ABM FN-Dow Jones)De Amerikaanse futures wijzen vrijdag op een hogere opening voor Wall Street. Rond lunchtijd lag er voor de S&P 500 en de Dow Jones een openingswinst van circa 0,3 procent in het verschiet.

Op macro-economisch vlak is het vrijdag rustig. Daarom zullen beleggers vooral letten op een reeks aan Fed-sprekers. Eerder deze week zorgden de notulen van de laatste rentevergadering van de Federal Reserve nog voor onrust, omdat de markt daaruit dacht af te lezen dat de Amerikaanse rente dit jaar mogelijk vier keer omhoog kan. Dit leidde tot een stijging van de Amerikaanse tienjaarsrente tot circa 2,95 procent. Vrijdag noteerde de rente op 2,90 procent.

De directe rentevrees wist St. Louis Fed voorzitter James Bullard donderdag al wat weg te nemen. Hij verklaarde in een interview met CNBC dat een stijging van 100 basispunten van de federal funds rate, ofwel vier verhogingen, dit jaar wel erg veel van het goede zou zijn.

Vrijdag spreken onder meer New York Fed voorzitter William Dudley en zijn collega van de Boston Fed Eric Rosengren.

Ook de voorzitter van de San Francisco Fed, John Williams, verschijnt ten tonele en voor de markt zal hij de belangrijkste Fed-spreker zijn, aldus marktstrateeg Marshall Gittler van ACLS Global, omdat hij wordt beschouwd als vrij gematigd binnen het beleidscomite van de Fed.

De euro/dollar noteerde rond het middaguur op 1,2307. Donderdagavond verhandelde het muntpaar nog op 1,2330.

Olie werd vrijdag een half procent goedkoper.

Bedrijfsnieuws

Hewlett Packard Enterprise en voormalig onderdeel HP Inc openden donderdagavond laat de boeken. Beide techconcerns kenden een goed eerste kwartaal van hun gebroken boekjaar. Hewlett Packard presteerde boven de verwachting van de markt en gaf een sterke outlook af. Het aandeel steeg donderdag in de elektronische nabeurshandel dan ook zo'n 7 procent. Vrijdagmiddag dikte het aandeel met nog eens 10 procent aan.

HP Inc deed het ook boven verwachting goed en verhoogde bovendien de outlook voor heel het jaar. Het aandeel steeg donderdag nabeurs circa 8 procent en zag de beurswaarde vanmiddag in de handel voorbeurs met nog eens zo'n 6 procent toenemen.

Aandelen van Blue BuffaloPet Productsstegen voorbeursliefst 17 procent nadat bekend werd dat het bedrijf, dat voer voor dieren verkoopt, wordt overgenomen door General Mills voor 8 miljard dollar.

Slotstanden

De Dow Jones index steeg donderdag 0,7 procent op een slot van 24.962,48 punten en de S&P 500 won 0,1 procent tot 2.703,96 punten. Techbeurs Nasdaq leed een nipt verlies van 0,1 procent op een slot van 7.210,09 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 23, 2018 07:10 ET (12:10 GMT)