*

Nieuws Buitenland

Olieprijs lager gesloten

dinsdag 27 februari 2018 21:03

Markt kijkt uit naar EIA-voorradenrapport.

(ABM FN-Dow Jones)De prijs voor een vat ruwe olie is dinsdag lager gesloten, vanwege de verwachting dat de Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week zijn gestegen.

Woensdag publiceert de Amerikaanse Energy Information Administration zijn wekelijkse voorradenrapport. Vooraf door S&P Global Platts geraadpleegde economen rekenen op een stijging van de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten van 2,1 miljoen vaten.

Maandag steeg de olieprijs tot zijn hoogste niveau in drie weken, juist vanwege een onverwachte daling van de Amerikaanse ruwe olievoorraden in de week eindigend op 16 februari.

De Verenigde Staten is vanwege de stijgende productie momenteel goed op weg de grootste olieproducent ter wereld te worden en zou volgens het IEA deze mijlpaal dit jaar al kunnen bereiken.

Nadat Amerika Saoedi Arabië vorig jaar al passeerde als de op één na grootste producent ter wereld, is het waarschijnlijk dat de grootste economie ter wereld dit jaar Rusland, momenteel de grootste producent ter wereld, zal passeren, aldus het IEA.

"Marktvolgers zullen nauwgezet naar de data van deze week kijken om te zien of de daling van de Amerikaanse ruwe olievoorraden vorige week eenmalig was of niet", zei grondstof-econoom Thomas Pugh van Capital Economics.

Het sterke slot van de oliemarkt maandag was tevens het resultaat van een zwakkere Amerikaanse dollar, een daling van de treasury-rendementen en de rally op de wereldwijde aandelenmarkten", aldus analist Tamas Varga van PVM Oil Associates.

De aprilfuture voor een vat ruwe olie op de New York Mercantile Exchange sloot dinsdag 1,4 procent, ofwel 0,90 dollar, lager op 63,01 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 27, 2018 15:03 ET (20:03 GMT)