*

Nieuws Buitenland

Olieprijs verder omlaag

woensdag 28 februari 2018 21:14

Toenemende Amerikaanse voorraden drukken olieprijs

(ABM FN-Dow Jones)De olieprijs is woensdag gedaald, onder druk van oplopende Amerikaanse voorraden. De aprilfuture op een vat West Texas Intermediate daalde 2,2 procent op een settlement van 61,64 dollar.

Overheidsdienst Energy Information Administration maakte bekend dat de olievoorraden in de Verenigde Staten vorige week met 3 miljoen vaten zijn gestegen, en de benzinevoorraden met 2,5 miljoen vaten. Daar stond een daling van de voorraden stookolie met 1 miljoen vaten tegenover. In totaal namen de brandstofvoorraden met bijna 4 miljoen vaten toe.

Hoewel die toename werd verwacht door analisten, bleek die evenwel sterker dan was voorzien. Dit kan een teken zijn dat de brandstof export hapert, volgens analist Kyle Cooper van ION Energy Group.

Ondertussen bleef de Amerikaanse productie ook afgelopen week boven de 10 miljoen vaten per dag. Dit wakkert de zorgen verder aan dat de toenemende schalie output in de Verenigde Staten de impact van de productieverlaging van de OPEC en een aantal andere grote producenten, zoals Rusland, flink beperkt. De vrees bestaat zelfs dat Amerika in 2019 het stokje van Rusland overneemt als grootste olieproducent ter wereld.

De olieprijs stond dinsdag ook al onder druk nadat de financiƫle markten in het algemeen rood kleurden vanwege de toegenomen verwachting op verder stijgende Amerikaanse rentes dit jaar.

Dit zette de dollar hoger en de aandelenmarkten juist lager, aldus analist Tariq Zahir van Tyche Capital Advisors. "Ik zal niet beweren dat de olieprijs door dit soort toenemende effecten niet verder omhoog kan, maar het zijn invloeden van buitenaf [voor de oliemarkt] die we al een tijdje niet meer hebben gezien", waarschuwde de marktvorser.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 28, 2018 15:14 ET (20:14 GMT)