*

Nieuws Buitenland

Olieprijs onder druk door opgelopen voorraden VS

woensdag 7 maart 2018 21:00

Aprilfuture ruwe olie daalt ruim 2 procent.

(ABM FN-Dow Jones)De olieprijs stond woensdag onder druk nadat uit de wekelijkse Amerikaanse olievoorraden opnieuw een stijging bleek. De aprilfuture op een vat West Texas Intermediate daalde 1,45 dollar, of 2,3 procent, op een settlement van 61,15 dollar.

De Amerikaanse Energy Information Administration maakte bekend dat de olievoorraden in de Verenigde Staten afgelopen week met 2,4 miljoen vaten zijn gestegen. Dat was iets meer dan verwacht en opnieuw een stijging na de toename van ruim 3 miljoen vaten een week eerder. Tegenover de stijging van de olievoorraden stonden slechts fractionele dalingen van de benzine- en stookolievoorraden.

"De oliemarkt is bezorgd over de Amerikaanse schalie productie die de mondiale voorraden overspoelt", volgens analist Andy Lipow van Lipow Oil Associates.

De markt maakt zich in toenemende mate zorgen over de toenemende Amerikaanse productie. De EIA zei dinsdag al dat de olieproductie in Amerika dit jaar zal stijgen tot 1,4 miljoen vaten per dag.

"Voor je het weet hebben we een situatie waar de vaten die de OPEC minder produceert, weer aan de markt worden toegevoegd door de VS", aldus vermogensbeheerder Bob Yawger van Mizuho Securities U.S.A.

De olieprijs werd woensdag ook niet geholpen door de dalende Amerikaanse aandelenmarkten na de aankondiging dat de belangrijkste economisch adviseur van president Donald Trump, Gary Cohn vertrekt uit het Witte Huis.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

March 07, 2018 15:00 ET (20:00 GMT)