*

Nieuws Buitenland

MDxHealth wil vers kapitaal ophalen

woensdag 21 maart 2018 18:17

Grootaandeelhouders staan achter emissie.

(ABM FN-Dow Jones)MDxHealth heeft woensdag nabeurs een kapitaalverhoging aangekondigd.

Het biotechbedrijf wil het maatschappelijk kapitaal met maximaal 20 procent verhogen door de uitgifte van nieuwe aandelen via een private plaatsing. De stukken zullen voornamelijk worden geplaatst bij institutionele, gekwalificeerde of professionele beleggers.

MDxHealth zal de opbrengst gebruiken voor de groeistrategie van het diagnosticabedrijf.

Naar eigen zeggen kende MDxHealth een sterke start van het jaar met een hoge dubbelcijferige stijging van zowel het volume als van de omzet in de eerste twee maanden van 2018 ten opzichte van de eerste twee maanden van 2017.

De onderneming gaf aan "bijzonder tevreden" te zijn over de autonome groei van de testvolumes voor ConfirmMDx. Dit moet ook een belangrijke motor worden voor de omzetgroei in 2018 en daarna.

Boek

De emissie wordt begeleid door Berenberg en Kempen, die het boek per direct openen. De uitgifteprijs wordt later bekend gemaakt.

De bestaande aandeelhouders Biovest en Valiance staan achter de emissie en zullen dan ook meedoen. Volgens de website van MDxHealth is Biovest momenteel goed voor een belang van 13,22 procent en Valiance voor 12,75 procent.

Mocht de kapitaalverhoging niet zijn afgerond voor de handel op 22 maart van start gaat, dan kan deze worden opgeschort.

Het aandeel MDxHealth sloot woensdag 1,9 procent hoger op 4,03 euro. Daarmee was er volgens beursbedrijf Euronext sprake van een marktkapitalisatie van 201 miljoen euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

March 21, 2018 13:17 ET (17:17 GMT)