*

Nieuws Buitenland

Futures wijzen op hogere opening Wall Street

maandag 16 april 2018 13:00

Markt in afwachting cijfers Bank of America.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,6 procent in het groen.

De stijging volgt na de militaire luchtaanvallen van Amerika, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk zaterdagochtend op Syriƫ als vergelding voor de vermeende gifgasaanval waarbij 43 burgers omkwamen en honderden gewond raakten, waarna de markt zijn focus verschoof naar een drukke week vol met kwartaalcijfers.

"In de aanloop naar de nieuwe handelsweek vreesden beleggers dat de door de Verenigde Staten geleide militaire operatie tegen Syriƫ een nieuwe katalysator zou zijn voor de verkoop van risicovolle activa, maar de operatie was slechts beperkt en eenmalig, aangezien president Donald Trump de missie als 'volbracht' verklaarde", aldus marktanalist Hussein Sayed van FXTM.

Marktanalist Michael O'Rourke van Jones Trading zei een beetje verontrust te zijn over het feit dat de verwachtingen van beleggers zo hoog zijn in aanloop naar het cijferseizoen.

Op macro-economisch vlak staan maandag een viertal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijn de Empire State inkoopmanagersindex van april en de Amerikaanse detailhandelsverkopen van maart, gevolgd door de bedrijfsvoorraden van februari en de NAHB-vertrouwensindex van huizenbouwers van april.

Olie noteerde maandag in het rood. Een mei-future West Texas Intermediate daalde 1,3 procent tot 66,55 dollar, terwijl een juni-future Brent 1,3 procent lager bewoog op 71,62 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,2361. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,2332 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,2340 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Bank of America publiceert voorbeurs kwartaalcijfers en noteerde in aanloop naar de publicatie 0,6 procent hoger.

Netflix publiceert nabeurs kwartaalcijfers. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 1,3 procent hoger.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,3 procent lager op 2.656,30 punten. De Dow Jones index eindigde 0,5 procent in het rood op 24.360,14 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,5 procent tot 7.106,65 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 16, 2018 07:00 ET (11:00 GMT)