*

Nieuws Buitenland

Update: Bouygues overweegt overname Franse tak Altice -- media

maandag 16 april 2018 17:49

Franse telecombedrijf in gesprek met investeerders volgens Bloomberg.

(ABM FN-Dow Jones) Bouygues overweegt samen met enkele andere investeerders een overnamebod te doen op de Franse tak van Altice. Dit schreef persbureau Bloomberg maandag op basis van bronnen.

Bouygues zou in gesprek zijn met investeerders, waaronder CVC Capital Partners, om te kijken naar de mogelijkheden van een samenwerking bij een overname. De bronnen stelden evenwel dat de gesprekken zich in een vroeg stadium bevinden en het niet zeker is of de investeerders een overname van de Franse tak van Altice zien zitten.

Een woordvoerder van Bouygues stelde tegenover Bloomberg dat het bedrijf regelmatig diverse "hypothetische scenario's" onderzoekt met betrekking tot de ontwikkelingen in de telecomsector. "Er zijn geen gesprekken met andere operators op dit moment en geen bank heeft een mandaat gekregen", aldus de woordvoerder.

Altice reageerde tegenover persbureau Reuters dat zijn Franse divisie SFR, van "essentiƫle waarde" is voor de kabelaar en onderdeel is van de langetermijnvisie van de onderneming. Altice ging verder niet in op de geruchten waarover Bloomberg rapporteerde.

Het aandeel Altice schoot maandagmiddag kortstondig met 8 procent omhoog. Inmiddels koerst het aandeel 4,5 procent hoger op 7,93 euro.

Update: om reactie Altice toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 16, 2018 11:49 ET (15:49 GMT)