*

Nieuws Buitenland

Tesla legt productie Model 3 tijdelijk stil - media

dinsdag 17 april 2018 14:54

Autofabrikant pakt knelpunten in de assemblage aan.

(ABM FN-Dow Jones) Tesla heeft de productie van zijn Model 3 auto voor vier tot vijf dagen stilgelegd. Dat meldde de Amerikaanse mediawebsite Buzzfeed maandagavond.

De tijdelijke sluiting van de autofabriek was niet vooraf aangekondigd en het zou de bedoeling van Tesla zijn dat medewerkers vakantiedagen of onbetaald verlof opnemen, schreef Buzzfeed.

Tesla sloot zijn fabriek eerder al in februari. "Ons productieplan voor de Model 3 bevat periodes van geplande sluiting zowel in Fremont als in Gigafactory 1", stelde een woordvoerder van Tesla maandag in een verklaring. "Deze periodes worden gebruikt om automatisering te verbeteren en knelpunten in het productieproces aan te pakken, om het tempo van de productie op te schroeven."

Zulke tijdelijke sluitingen zouden niet ongebruikelijk zijn in periodes waarin de productie snel moet worden opgeschroefd.

De fabrikant van elektrische auto's herhaalde begin deze maand nog de belofte om de productie van zijn Model 3 in de komende drie maanden uit te breiden naar 5.000 auto's per week, nadat Tesla er niet in slaagde aan het einde van het eerste kwartaal op een productie van 2.500 auto's uit te komen.

Afgelopen vrijdag erkende Tesla-topman Elon Musk in een tweet dat Tesla een fout heeft gemaakt, door te veel te robotiseren. "Mensen zijn ondergewaardeerd", stelde de CEO.

Het aandeel Tesla noteerde dinsdag 0,5 procent lager op 289,60 dollar in de handel voorbeurs, na een verlies van 3 procent op maandag. Twee maanden geleden stond het aandeel nog op meer dan 350 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 17, 2018 08:54 ET (12:54 GMT)