*

Nieuws Buitenland

Wall Street beweegt richting hogere opening

dinsdag 17 april 2018 15:09

Markt positief gestemd over cijferseizoen.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen dinsdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,6 procent in het groen.

Optimisme over het eerste kwartaalcijferseizoen zal naar verwachting de drijvende kracht blijven voor de aandelenmarkten dinsdag. S&P-aandelen zullen naar verwachting een gemiddelde winstgroei van 17,3 procent laten zien.

Het uitblijven van een escalatie van het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten moedigde beleggers tevens aan. Dit vertrouwen kan onder druk komen te staan vanwege berichten dat Washington kijkt naar mogelijkheden om terug te slaan richting Beijing, vanwege de Chinese maatregelen die de toegang van Amerikaanse technologiebedrijven tot de Chinese markt inperken.

Portefeuillemanager Jeroen Blokland van het Robeco wijt de stijging van de Amerikaanse aandelenmarkten aan een aantal factoren: geen onmiddellijke verdere escalatie van het handelsconflict, het feit dat de kwartaalresultaten voldoen aan de verwachtingen en dat de Chinese economie nog steeds goed presteert.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten in maart is gestegen met 1,9 op maandbasis, terwijl op jaarbasis sprake was van een stijging van 10,9 procent. Het aantal afgegeven bouwvergunningen steeg ook op maand- en jaarbasis, met respectievelijk 2,5 en 7,5 procent.

Later op de dag staan industriƫle productiecijfers nog op de rol.

Daarnaast kijkt de markt uit naar een speech van San Franciso Fed-voorzitter John William in Madrid. Randal Quarles, vice-voorzitter van de Federal Reserve, verschijnt dinsdag voor het House Finance Committee. Philadelphia Fed-voorzitter Patrick Harker spreekt aan de St. Joseph's University, voorzitter Rob Kaplan van de Dallas-Fed geeft een speech in Florida en Charles Evans, de voorzitter van de centrale bank in Chicago, geeft een speech voor de lokale rotary club.

Olie noteerde dinsdag licht hoger. Een april-future West Texas Intermediate steeg 0,1 procent tot 66,26 dollar, terwijl een mei-future Brent vlak noteerde op 71,48 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,2358. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,2404 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,2380 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Goldman Sachs boekte in het eerste kwartaal van 2018 fors meer winst, vooral dankzij hogere inkomsten uit de effectenhandel voor klanten. De resultaten waren beter dan verwacht. Het aandeel noteerde voorbeurs 0,9 procent hoger.

Netflix noteerde in de elektronische handel voorbeurs zelfs 6,9 procent hoger, nadat de online streamingdienst maandag laat beter dan verwachte resultaten rapporteerde. Uit deze rapportage bleek dat Netflix de abonneegroei heeft weten vast te houden, met name buiten de Verenigde Staten, waar het concern de snelste groei op jaarbasis realiseerde in zijn geschiedenis.

Johnson & Johnson behaalde in het eerste kwartaal betere resultaten en verhoogde de omzetverwachting voor het hele jaar. Het aandeel noteerde voorbeurs 0,8 procent hoger.

Ook UnitedHealth Group zag in het eerste kwartaal de resultaten flink oplopen en besloot net als J&J om de outlook voor heel dit jaar te verhogen. Het aandeel steeg 2,2 procent.

Tesla kan mogelijk rekenen op de aandacht van beleggers, na het nieuws dat de producent van elektrische auto's de productie van zijn Model 3 auto voor de tweede keer heeft stilgelegd. Het aandeel daalde voorbeurs 0,6 procent.

IBM rapporteerde nabeurs zijn bedrijfsresultaten en noteerde in aanloop naar de publicatie 0,7 procent hoger.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,8 procent hoger op 2.677,84 punten. De Dow Jones index eindigde 0,9 procent in het groen op 24.573,04 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,7 procent tot 7.156,28 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 17, 2018 09:09 ET (13:09 GMT)