*

Nieuws Buitenland

TKH en AMG blinken uit op vlak Damrak

woensdag 2 mei 2018 18:07

Wachten op Fed-besluit.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag vlak gesloten, na een vrije dag, XXXX gesloten. De AEX sloot vrijwel onveranderd op 555,86 punten, de AMX won 2,6 procent en de AScX steeg 1,1 procent.

Vanochtend ging het vooral om de conditie van de economie in de eurozone. De cijfers lieten volgens econoom Bert Colijn van ING zien dat 2018 een "valse start" kende.

Het bruto binnenlands product groeide in het eerste kwartaal met 0,4 procent, na een stijging van 0,7 procent een kwartaal eerder.

Bij Rabobank spraken de marktanalisten over een "start van de terugkeer naar een trendmatige groei". Zij denken niet dat de Europese Centrale Bank het uitgestippelde beleid zal aanpassen naar aanleiding van het groeicijfer.

Verder meldde Markit op basis van de inkoopmanagers een vertraging van de groei in de industrie in de eurozone in april.

Verder was de markt toch vooral in afwachting van het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve vanavond. Wijzingen worden niet verwacht, maar de markt is wel benieuwd over hints over het toekomstige rentebeleid, vooral met hoeveel renteverhogingen er dit jaar nog rekening dient te worden gehouden.

De euro/dollar noteerde op 1,1973. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,12012 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1993 op de borden.

Olie werd duurder. Vanmiddag bleken de Amerikaanse olievoorraden te zijn gestegen, met ongeveer 6,2 miljoen vaten.

Stijgers en dalers

In de AEX ging Philips Lighting aan de leiding met een koerswinst van 4,4 procent. Morgan Stanley verhoogde het advies van Onderwogen naar Gelijkgewogen, maar verlaagde het koersdoel wel met 2 euro naar 26,00 euro. De zakenbank werd positiever na de enorme koersafstraffing vorige week. Philips Lighting zal verder 1,5 miljoen eigen aandelen gaan inkopen.

Galapagos won 4,0 procent. Dinsdagavond werd gemeld dat de eerste patiƫnt in IGUANA, een Fase 2 studie met MOR106, een antilichaam in ontwikkeling tegen IL-17C, bij patiƫnten met eczeem is gescreend.

Daarentegen daalde Unilever 2,3 procent. Vandaag houdt het concern in Londen de jaarvergadering en morgen volgt die in Nederland. Heikel punt is de remuneratie van de top.

In de Midcap ging de aandacht uit naar AMG en TKH, die voorbeurs met cijfers kwamen, en wat werd beloond met koerswinsten van 13,8 en 11,9 procent. Volgens ING overtrof AMG de verwachtingen en kan de consensus omhoog. KBC Securities was te spreken over de cijfers van TKH en verhoogde het koersdoel met 5 euro naar 57,00 euro. De Haaksbergse onderneming is volgens analist Ruben Devos 2018 goed begonnen, met een autonome en terugkerende winstgroei van bijna 11 procent en 19 procent, die bedrijfsbreed werd gedragen.

Boskalis was de grootste daler met een verlies van 0,4 procent.

Onder de kleinere aandelen ging Heijmans 5,0 procent omhoog. BinckBank won 3,0 procent. Avantium was de sterkste daler met een verlies van 0,7 procent.

Het lokaal genoteerde Hunter Douglas steeg 0,3 procent na het openen van de boeken. De omzet steeg flink, maar door oplopende rentekosten en een tegenvallend beleggingsresultaat kwam de winst wel lager uit.

Accsys zag een kwartaalupdate beloond met een koerswinst van 3,1 procent. NIBC vindt evenwel dat Accsys op volle toeren draait.

B&S en NIBC wonnen 1,6 en 0,6 procent, nadat ING op beide aandelen een koopaanbeveling afgaf met koersdoelen van respectievelijk 20,50 en 10,00 euro.

Tussenstanden Wall Street

In aanloop naar het rentebesluit handelden de Dow Jones en S&P 500 index lager, terwijl de Nasdaq juist steeg.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 02, 2018 12:07 ET (16:07 GMT)