*

Nieuws Buitenland

Groen slot op Wall Street

woensdag 16 mei 2018 22:33

Macy's omhoog na cijfers en outlookverhoging.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is woensdag met winst gesloten. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent hoger op 24.768,93 punten, de breder samengestelde S&P 500 index won 0,4 procent op 2.722,48 punten en techbeurs Nasdaq eindigde 0,6 procent in het groen op 7.398,30 punten.

Beleggers lieten zich niet in de hoek drukken door geopolitieke spanningen.

Er waren zorgen of Noord-Korea zich wel aan zijn afspraken zal houden. Een ontmoeting met Zuid-Korea en later met de Amerikaanse president Donald Trump lijken mogelijk niet door te gaan.

Maar niet alleen de kwestie Korea, ook de handelsrelatie met China trok de aandacht. Zo meldde Trump op Twitter dat Amerika zijn wensen kenbaar heeft gemaakt, maar China nog niet. "Amerika heeft erg weinig te bieden, aangezien het de afgelopen jaren al zoveel heeft gegeven. China heeft veel te bieden", schreef hij.

De Amerikaanse tienjaarsrente bleef woensdag boven de drie procent.

"Een hogere rente leidt doorgaans tot een drukkend effect in de aandelenmarkten", aldus beleggingsadviseurs van Lynx.

Een juni-future voor een vat ruwe olie op de New York Mercantile Exchange sloot 0,3 procent, ofwel 0,18 dollar, hoger op 71,49 dollar. Daarmee eindigde de olieprijs op het hoogste niveau in circa 3,5 jaar tijd.

De olievoorraden in Amerika zijn opnieuw gedaald. Verder bleek de Amerikaanse industriƫle productie in april met 0,7 procent gestegen, net als een maand eerder.

Daarentegen daalde het aantal in aanbouw genomen woningen met 3,7 procent en viel het aantal afgegeven bouwvergunningen met 1,8 procent terug.

De euro/dollar noteerde op 1,1805. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1838 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1839 op de borden.

De euro/dollar test de "lows" van vorige week en valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO denkt dat het muntpaar richting de 1,17 kan dalen. De dalende euro is goed nieuws voor exporterende Europese bedrijven, die zo makkelijker kunnen concurreren met hun Amerikaanse sectorgenoten.

Stijgers en dalers

In de Dow30 gingen General Electric en Nike aan de leiding met winsten van circa 2,5 procent. Walmart, dat morgen de boeken opent, steeg bijna twee procent.

Macy's had de wind in de rug na het openen van de boeken. De Amerikaanse warenhuisketen wist de nettowinst het afgelopen kwartaal bijna te verdubbelen. Daarmee deed Macy's het beter dan verwacht. De keten verhoogde vervolgens ook de outlook voor het lopende boekjaar. Het aandeel steeg bijna elf procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 16, 2018 16:33 ET (20:33 GMT)