*

Nieuws Buitenland

Futures wijzen op licht openingsverlies op Wall Street

donderdag 17 mei 2018 13:32

Relatief rustige agenda.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag vermoedelijk een licht lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,1 procent in het rood.

De zenuwen van beleggers zullen mogelijk worden getest, nu het rendement op tienjarige Amerikaanse staatsleningen op een relatief hoog niveau blijft, met 3,09 procent. De stand van 3,093 procent die woensdag werd bereikt, was het hoogste niveau in zeven jaar tijd. Een niveau boven 3 procent zou aandelen volgens marktkenners minder aantrekkelijk kunnen maken, vergeleken met obligaties.

Donderdag staat ook een tweede ronde van gesprekken op de agenda in Washington, over de handelsbetrekkingen van de Verenigde Staten en China. President Donald Trump zei afgelopen weekend dat hij het Chinese telecombedrijf ZTE wilde helpen, nu het kampt met de gevolgen van Amerikaanse sancties, maar tweette woensdag alweer dat hij niet zal toegeven aan enige eisen vanuit China inzake het bedrijf.

Algeheel ligt de bal volgens Trump bij China. "Amerika heeft erg weinig te bieden, aangezien het de afgelopen jaren al zoveel heeft gegeven. China heeft veel te bieden", schreef hij al op Twitter.

Ondertussen waren er twijfels over de hoopgevende ontwikkelingen op een ander geopolitiek front, namelijk Noord-Korea. De Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un zou het topoverleg met Trump volgende maand afzeggen als de VS blijft eisen dat het geïsoleerde land zijn kernprogramma opgeeft, meldde Zuid-Korea.

De olieprijs steeg. Een juni-future West Texas Intermediate klom 0,9 procent tot 72,14 dollar, terwijl een juli-future Brent 0,8 procent duurder werd op 79,94 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1784. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar ook al 1,1784 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1805 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Bedrijfsresultaten worden voorbeurs verwacht van Walmart, J.C. Penney, Applied Materials en Nordstrom. Alle genoemgde bedrijven stonden 2 procent hoger, terwijl het aandeel J.C. Penney zelfs 5,5 procent klom in de handel voorbeurs.

Analisten zullen benieuwd zijn of de internethandel bij Walmart weer op stoom is, na de tegenvaller in het voorgaande kwartaal, toen de groei halveerde van 50 procent naar 24 procent. Door de agressieve concurrentie van Amazon, dat zich specifiek op bepaalde klantgroepen van Walmart zou richten, zal het herstel mogelijk beperkt blijven, volgens sommige analisten.

Cisco Systems verloor 4 procent in waarde, nadat de omzet uit dienstverlener van de netwerkreus woensdag nabeurs teleurstelde.

Ook computerspelmaker Take-Two Interactive Software stelde teleur met zijn omzet en vooruitzichten. Het aandeel zakte 0,3 procent.

Autofabrikant Ford bevestigde woensdagavond nabeurs zijn winstverwachting voor dit jaar. Door verstoringen van de productielijnen als gevolg van brand rollen er in het tweede kwartaal wel minder pick-ups van de lopende band. Dit zal de winst per aandeel met 0,12 tot 0,14 dollar drukken.

Slotstanden

Wall Street sloot woensdag hoger. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent hoger op 24.768,93 punten, de breder samengestelde S&P 500 index won 0,4 procent op 2.722,48 punten en techbeurs Nasdaq eindigde 0,6 procent in het groen op 7.398,30 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 17, 2018 07:32 ET (11:32 GMT)