*

Nieuws Buitenland

Omzetgroei Walmart trekt aan

donderdag 17 mei 2018 14:10

Flinke winstdaling door eenmalige posten.

(ABM FN-Dow Jones) Walmart Inc heeft in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar meer omzet behaald, terwijl de winst flink terugviel. Dit maakte 's werelds grootste retailconcern in omzet gemeten donderdag voorbeurs bekend.

"Een solide eerste kwartaal", oordeelde CEO Doug McMillon.

De omzet steeg met 4,4 procent tot 122,7 miljard dollar. In het vierde kwartaal groeide de omzet met 4,2 procent. Exclusief wisselkoerseffecten lag de groei afgelopen kwartaal op 2,7 procent.

De online omzet van Walmart in de VS steeg volgens het bedrijf met 33 procent.

Internationaal steeg de omzet van Walmart sterk, met bijna 12 procent.

De nettowinst daalde wel, met 30 procent tot 2,1 miljard dollar. Walmart wees op een verlies op een investering in JD.com, dat ontstond door boekhoudregels. Daar stond een belastingmeevaller tegenover, maar die was een stuk kleiner dan de tegenvaller.

Outlook

Voor het lopende gebroken boekjaar gaf Walmart eerder al aan te rekenen op een omzetgroei, tegen constante wisselkoersen, van 1,5 tot 2,0 procent.

De winst per aandeel komt dit jaar naar verwachting uit op 4,75 tot 5,00 dollar. In het afgelopen boekjaar werd 4,38 dollar verdiend.

Net als in de voorgaande jaren zal Walmart de outlook voor dit jaar updaten bij de halfjaarcijfers.

Het concern merkte donderdag alvast op dat de investering in het Indiase ecommercebedrijf Flipkart dit jaar een negatief effect van 0,25 tot 0,30 dollar per aandeel zal hebben. Deze deal wordt vermoedelijk aan het einde van het tweede kwartaal afgerond.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 17, 2018 08:10 ET (12:10 GMT)