*

Nieuws Buitenland

Hogere opening Wall Street voorzien

vrijdag 18 mei 2018 13:26

Handelsgesprekken en renteontwikkelingen in de schijnwerpers.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd licht in plus.

Marktanalist David Madden van CMC Markets wees op uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump dat China en de Europese Unie "verwend" zijn geworden als het gaat om handel met de VS en dat deze partijen niet openstaan voor verandering. "Dit kan een tactische zet zijn om de verwachtingen in de VS te temperen, omdat Trump mogelijk niet zo'n mooie deal krijgt als hij wil", aldus Madden. "De reactie van handelaren op de uitspraken is beperkt en dit suggereert dat beleggers zich niet al te veel zorgen maken", concludeerde de marktanalist.

"Aanvankelijk leek het er op dat China een concessie had gemaakt en toe had gezegd het handelstekort met de VS te laten afnemen met 200 miljard dollar", aldus Rabobank.

Minister van Buitenlandse Zaken Lu Kang ontkrachtte echter de geruchten en dat betekent dat de onderhandelingen zullen voortduren.

Ook zullen Amerikaanse beleggers de ontwikkeling van de tienjaarsrente in de gaten houden. Vermogensbeheerder Joop van de Groep van Fintessa Vermogensbeheer merkte op dat deze tot een piek kwam van 3,128 procent. Een tienjaarsrente van boven de drie procent wordt gezien als een belangrijk psychologisch niveau, waarbij de gedachte is dat aandelen boven dit niveau minder aantrekkelijk worden.

De macro-economische kalender is voor vandaag vrijwel leeg. Wel zal naar verwachting Lael Brainard van de Federal Reserve spreken tijdens een jaarlijkse conferentie van de Association for Neighborhood and Housing Development.

De euro/dollar noteerde op 1,1779. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1807 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1795 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Beleggers zullen vandaag uitkijken naar de cijfers van Deere & Co en Campbell Soup. In aanloop hiernaartoe koersten beide aandelen in de elektronische handel voorbeurs 1,2 tot 0,2 procent in het rood.

AmTrust Financial Services kan reageren op het nieuws dat de activistische investeerder Carl Icahn niets ziet in het van de beurs halen van het bedrijf. De eigenaren van AmTrust zouden hierop aansturen. Het aandeel koerste voorbeurs zes procent.

Amgen en Novartis konden op bijval van beleggers rekenen, nadat de Amerikaanse toezichthouder FDA goedkeuring gaf voor de behandeling van migraine.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index daalde donderdag 0,1 procent tot 2.720,13 punten, de Dow Jones index verloor 0,2 procent op 24.713,98 punten en de Nasdaq sloot 0,2 procent lager op 7.382,47 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 18, 2018 07:26 ET (11:26 GMT)