Nieuws Buitenland

Johnson & Johnson beboet voor 8 miljard dollar

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse farmaceut Johnson & Johnson heeft van de rechter in Philadelphia een boete van 8 miljard dollar opgelegd gekregen in de Risperdal-zaak, de hoogste boete tot nog toe onder in totaal 13.000 rechtszaken die zijn aangespannen.

Het gaat in dit geval om één man die in zijn jeugd het anti-psychosemiddel kreeg toegediend en waarbij Johnson & Johnson onvoldoende waarschuwde voor het risico op borstvorming.

In augustus van dit jaar veroordeelde de rechter in Oklahoma het bedrijf al tot de betaling van een boete van 572 miljoen dollar in de zogeheten opiaten-crisis.

Johnson & Johnson betoogde in een reactie dat was uitgesloten van een afdoende verdediging en dat de bijsluiter van Risperdal voldoende uitleg bood voor de bijwerkingen.

Johnson & Johnson verloor het patent op Risperdal in 2008 en was tot dat jaar een middel dat een hoge afzet kende.

© Copyright 2019 Dow Jones & Company, Inc All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.