Nieuws Buitenland

Beursblik: herstel halfgeleiders in tweede jaarhelft onwaarschijnlijk

(ABM FN) Het is onwaarschijnlijk dat de markt voor halfgeleiders voor de autosector zal herstellen in de tweede jaarhelft. Dat zei analist Marcel Achterberg van KBC Securities woensdagochtend naar aanleiding van zijn bezoek aan een sectorupdate van het Duitse Infineon.

De analist woonde de jaarlijkse sectorupdate bij van Peter Schiefer, hoofd van de afdeling Automotive bij Infineon, wat traditioneel interessante inzichten biedt voor sectorgenoten als Melexis en X-Fab. 

Hoewel de voorraden in de VS en Europa volgens Schiefer op een normaler niveau zitten, is er in China nog steeds sprake van overtollige voorraden. Daarom verwacht infineon een vrijwel vlakke ontwikkeling op mondiaal niveau.

Analist Achterberg blijft daarom voorzichtig voor Melexis en X-Fab. De consensusverwachtingen voor 2020 blijven een neerwaarts risico inhouden voor de twee chipbakkers. aldus de analist.

Ook benadrukt Achterberg dat vrijwel elke producent van automotivechips zijn capaciteit in Silicon Carbide uitbreidt, wat het voor X-Fab moeilijker zou kunnen maken om er een sterk winstgevende activiteit van te maken.

KBC Securities herhaalde het Houden advies voor Melexis met een koersdoel van 70,00 euro. Voor X-Fab hanteert Achterberg eveneens een Houden advies, met een koersdoel van 5,00 euro.