Nieuws Buitenland

Beursblik: start fase 3 onderzoek Donesta conform planning

(ABM FN) KBC Securities is niet verrast door de start van een Fase 3 onderzoek door Mithra voor Donesta. Analiste Sandra Cauwenberghs had al geanticipeerd op de lancering.

Mithra communiceerde deze ochtend over de opstart van de Donesta E4 Fase 3-studie voor vrouwen met menopauzale complicaties. 

Omdat Mithra zich eerder engageerde voor een mogelijke markttoelating en lancering in 2023, is Cauwenberghs niet verrast door de nieuwe stap van Mithra.

In het som-der-delen model van KBC Securities is Donesta goed voor 8 euro per aandeel, Estelle voor 7 euro, PeriNesta voor 1,40 euro, Myring voor 1,50 euro en de CDMO-faciliteit voor 3,70 euro per aandeel. 

Met de aankondiging van vandaag en de eerste E4-fase III-proef die van start gaat, ziet KBC Securities een mogelijke aanjager in de resultaten van de fase III-studie in 2022 en een potentiële markttoelating in de eerste helft van 2023.

Cauwenberghs hanteert voor Mithra een Accumuleren advies met een koersdoel van 31,00 euro. Het aandeel won woensdag 2,4 procent op 23,60 euro.