Nieuws Buitenland

Beursblik: Jefferies zet KBC op kooplijst

(ABM FN) Jefferies heeft woensdag het advies voor KBC verhoogd van Houden naar Kopen en het het koersdoel van 66,20 euro naar 70,00 euro. 

De huidige lage waardering wordt volgens Jefferies veroorzaakt door de dalende rentes, waardoor beleggers vrezen dat de netto-rentebaten onder druk komen. De analisten van Jefferies vertrouwen echter in de sterkte van de Tsjechische divisie van KBC om de rente inkomsten op peil te houden.

De divisie in Tsjechië kan profiteren van de recente renteverhogingen van de Tsjechische centrale bank en verdere groei zou mogelijk moeten zijn door overnames, aldus de analisten. Zij verwachten daarom een samengestelde jaarlijkse groei van de netto-rentebaten van 10,2 procent tussen 2018 en 2021.

In België zal er echter wel druk zijn op de rente-inkomsten, aldus Jefferies, al zal de daling hiervan over een langere termijn gespreid worden waardoor de netto-rente inkomsten jaarlijks maar met 1,9 procent zullen dalen.

De analisten verhoogden de winstvooruitzichten voor KBC voor 2019 en 2020 met respectievelijk 5,1 procent en 3,7 procent, waardoor de analisten op een nieuw koersdoel van 70,00 euro uitkomen. 

Door het grote verschil in het koersdoel en de huidige koers, hernemen de analisten daarom hun koopadvies.

Het aandeel KBC geniet van de hernieuwde belangstelling en stijgt woensdag 0,7 procent naar 57,40 euro.