beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Beursupdate: Europese beurzen staan lager

(ABM FN-Dow Jones)  De Europese beurzen noteerden maandag rond het middaguur lager, na een bericht dat China terugkomt op de vorige week aangekondigde handelsdeal met de Verenigde Staten.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,9 procent tot 387,95 punten, de Duitse DAX daalde 0,7 procent tot 12.418 punten, de Franse CAC 40 verloor 0,8 procent en de FTSE100 ging 0,6 procent lager in Londen.

"China wil opnieuw om de tafel voor het de fase 1-deal met de VS tekent",  zei sales trader Gert Berendse van ING tegen ABM Financial News. "En dat betekent dat we terug bij af zijn."
 
Het is volgens Berendse nu wachten op een reactie van de Amerikaanse president Donald Trump. "Die wordt gek als hij wakker wordt", denkt Berendse.

Afgelopen vrijdag presenteerde Trump de afspraken nog vol trots. Daarbij zei de president bereid te zijn om de verhoging van de importheffingen later deze maand op te schorten, terwijl Beijing meer landbouwproducten beloofde af te nemen van de Amerikanen. Details waren onduidelijk en diverse onenigheden tussen China en de VS zijn met deze afspraken niet opgelost. China sprak dan ook niet van een 'deal' maar van 'progressie'.

"We denken dat de kans toeneemt dat het overleg klapt wanneer de omstreden kwesties worden aangesneden", stelden analisten van BNP Paribas.

Onzekerheid rond Brexit en nieuwe importheffingen in Europa droegen bij aan de onzekerheid op de Europese beurzen. Grondstoffenfondsen gingen aan de leiding in de afdaling.

Het mocht niet baten dat de industriële productie in de eurozone in augustus bleek te zijn gestegen met 0,4 procent, vergeleken met juli, toen er een daling van 0,4 procent was geweest. Het cijfer was iets beter dan voorspeld.

's Ochtends werd al duidelijk dat de Chinese export in september verder is gedaald, met 3,2 procent, in dollars gemeten. De Chinese import daalde sterker dan verwacht, met 8,5 procent.

Verder is de agenda maandag leeg.

De olieprijs daalde. Een november-future West Texas Intermediate daalde 2 procent tot 53,62 dollar, terwijl een december-future Brent 2,1 procent zakte naar 59,23 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1035. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een vrijwel identieke koers van 1,1037 op de borden.  

Bedrijfsnieuws

Heineken en Unilever behoorden tot de zeldzame stijgers op de Europese beurzen. Ook het Spaanse Iberdrola en het Italiaanse Enel hielden de voeten droog.

Grondstoffenfondsen voerden de verliezen aan. In Amsterdam verloor ArcelorMittal 5,1 procent. Ook Advanced Metallurgical Group moest het ontgelden met een verlies van 2,8 procent.

Anglo American wist het verlies te beperken tot 2,2 procent en BHP daalde in Londen met 1,5 procent. Het Duitse ThyssenKrupp leverde 1,9 procent in. 

Britse banken deden ook een stap terug, na de sterke stijging van vrijdag, toen de EU zei dat ze de discussies "intensiveerden" over wederzijdse geaccordeerde plan voor het VK om de EU te verlaten. Lloyds verloor 3,5 procent en RBS 3,6 procent.

Ook elders stonden de financiële waarde sterk onder druk. Banco Santander leverde 1,8 procent in en de Franse verzekeraar AXA 1,9 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan maandag een lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteren tot 0,5 procent in het rood.  

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 1,6 procent hoger op 2.984,13 punten, de Dow Jones index won 1,5 procent en de Nasdaq koerste 1,8 procent hoger.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    Volkswagen neemt de goede afslag 05 apr | Lange termijn adviezen