beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street op winst

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street stond dinsdagavond op winst, niet ver van recordniveaus na een reeks overwegend meevallende bedrijfsresultaten.

De toonaangevende S&P 500 index noteerde 1,2 procent hoger en was daarmee minder dan 1 procent verwijderd van zijn hoogste stand ooit. De Dow Jones index won 1,1 procent. De Nasdaq Composite steeg 1,4 procent.

De resultaten van de grote banken in het derde kwartaal wijzen op een relatief gezonde Amerikaanse consument, terwijl het bedrijfsleven voorzichtiger is. "Het is een betere tijd om een traditionele bank te zijn, met consumenten als klanten, dan een handels- of zakenbank", zeioi analist Stephen Biggar van Argus Research.

Toch voorspellen analisten dat de bedrijfswinsten dit kwartaal gemiddeld zullen dalen, voor het derde kwartaal op rij, blijkt uit gegevens van FactSet.

Vorige week steeg de beurs op enthousiasme over een Amerikaans-Chinees handelsakkoord, maar maandag werd een stap terug gedaan, na gemengde berichten over de kwaliteit van die deal. "Vanochtend bevestigde Beijing dat de verklaring van de VS over een gedeeltelijke handelsovereenkomst juist is, wat het vertrouwen in het proces heeft hersteld”, stelde marktanalist David Madden van CMC Markets.
 
Beleggers blijven aandacht besteden aan Brexit.  Om voor de Brexit-deadline van 31 oktober een akkoord goedgekeurd te krijgen moet er vanavond duidelijkheid komen, stelde analist Georgette Boele van ABN AMRO. De markt loopt daar nu op vooruit en wordt steeds optimistischer. Als de feiten straks tegenvallen, dan kan er weer een terugval worden verwacht, waarschuwde Boele.

De Amerikaanse macro-economische agenda was bescheiden gevuld. De Empire State index steeg van 2,0 in september naar 4,0 in oktober. Er was echter op een daling gerekend.
 
De olieprijs bewoog niet veel. 

De euro/dollar noteerde op 1,1031. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1023 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Het terugtrekken van verschillende bedrijven uit het Libra-project van Facebook gebeurde uit vrees voor de toezichthouder. Dit zei minister van Financiën Steven Mnuchin dinsdag in gesprek met zakenzender CNBC. Naar eigen zeggen is de minister heel duidelijk tegen Facebook geweest dat als het project niet aan de eisen voor onder meer witwascontrole voldoet, de toezichthouder actie zal ondernemen. Facebook steeg 3,4 procent.

UnitedHealth zag de resultaten in het derde kwartaal stijgen en boekte meer winst dan analisten hadden voorzien. Daarbij besloot het Amerikaanse gezondheidszorg- en verzekeringsconcern de winstraming voor heel dit jaar opwaarts bij te stellen. Het aandeel steeg 7 procent.

Johnson & Johnson presteerde in het derde kwartaal opnieuw beter dan verwacht en verhoogde de omzetverwachting voor het lopende boekjaar. Voor 2019 mikt Johnson & Johnson nu op een omzetgroei die tussen de 4,5 procent en 5,0 procent uitkomt, tegen eerder 3,2 procent tot 3,7 procent. Het bedrijf uit New Brunswick verhoogde de guidance ook al bij de cijfers over het tweede kwartaal. Het aandeel steeg 2 procent.

Zakenbank JPMorgan Chase boekte in het derde kwartaal een winstgroei van 8 procent, tot 2,68 dollar per aandeel, waar analisten 2,45 dollar verwachtten. Het aandeel steeg 3,7 procent.

Citigroup zag de winst 6 procent stijgen. “We blijven op weg om 60 miljard dollar aan kapitaal terug te laten terug te laten vloeien naar de aandeelhouder in de jaren 2018 tot en met 2020”, zei CEO  Michael Corbat in een toelichting. Het aandeel steeg 1,7 procent.

Wells Fargo werd 2,7 procent meer waard, ondanks een daling van de winst van 1,24 dollar naar 0,92 dollar per aandeel. 

De winst van BlackRock daalde minder dan was gevreesd, met 8 procent, van 7,45 tot 7,15 
dollar per aandeel. Analisten gepolst door FactSet rekenden op een afname tot 6,92 dollar per aandeel. Het aandeel van de vermogensbeheergigant steeg 2,4 procent.

Bij Goldman Sachs daalde de winst wel iets harder dan verwacht, van 6,28 naar 4,79 dollar per aandeel, waar FactSet 4,81 dollar had staan. Het aandeel klom 0,4 procent.

Het aandeel Harley-Davidson stond maandag onder druk, nadat The Wall Street Journal meldde dat de fabrikant de productie van elektrische motoren heeft stilgelegd na een probleem met het oplaadsysteem. Juist de elektrische motorfiets zou voor Harley-Davidson een belangrijke troef zijn om een nieuwe generatie klanten aan zich te binden. Het aandeel steeg 2,7 procent.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
    Vochtprobleem drijft Alfen in het nauw 02 apr | Analyse en Advies
  3. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  4. Premium
  5. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Volkswagen neemt de goede afslag 05 apr | Lange termijn adviezen
  5. Premium
    Wereldhave leeft op 04 apr | Lange termijn adviezen