beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Amerikaanse beurzen nipt hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn donderdagavond nipt hoger gesloten. De toonaangevende S&P 500 won 0,3 procent op 2.997,95 punten, terwijl de Dow Jones-index 0,1 procent steeg tot 27.025,88 punten. Techbeurs Nasdaq schreef 0,2 procent bij op 7.182,32 punten. 

"De Amerikaanse beurzen laten bescheiden winsten zien, nu het cijferseizoen verder gaat", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. Madden wees daarnaast op eerdere berichten op de dag dat China en de Verenigde Staten discussiëren over de volgende fase van de handelsgesprekken, wat volgens hem ook wordt gezien als een positieve ontwikkeling. "Vandaag was het handelsconflict even geen punt van aandacht, maar zolang het sentiment niet verslechtert zal de feelgoodfactor aanhouden", aldus Madden. 

Ontwikkelingen rond de handelsgesprekken werden overstemd door het nieuws dat een Brexit-deal aanstaande is. “We hebben een geweldige nieuwe deal”, schreef de Britse premier Boris Johnson op Twitter. Dit betekent dat het Britse parlement deze zaterdag moet goedkeuren, aldus Johnson.

Maar analisten van Deutsche bank houden een slag op de arm. "Als het Noord-Ierse DUP dit niet ondersteunt, krijgen we waarschijnlijk een referendum of verkiezingen."

Beleggers kregen de nodige macro-economische data vanuit de VS te verwerken.

De bedrijvigheid in de regio rond Philadelphia is in oktober minder hard gegroeid. De zogenoemde Philly Fed index daalde van 12,0 in september tot 5,6 in oktober. De daling was iets sterker dan verwacht. Economen rekenden vooraf gemiddeld op een daling tot 6,4.

De industriële productie in de Verenigde Staten is in september harder dan verwacht gekrompen. De index voor productie van de maakindustrie, mijnbouw en nutsbedrijven daalde vorige maand met 0,4 procent, na een groei van 0,8 procent in augustus. Voor september hadden economen gerekend op een krimp van 0,2 procent.

De olieprijs is donderdag gestegen. Op een settlement van 53,93 dollar, werd een vat West Texas Intermediate 0,57 dollar of 1,1 procent, meer waard. De Amerikaanse vicepresident Mike Pence heeft in Ankara gezegd dat Turkije de invasie van Syrië vijf dagen zal opschorten. Het staakt-het-vuren is overeengekomen nadat de VS hebben toegezegd hun economische sancties op Turkije op te heffen. Als gevolg vonden de olieprijzen de weg verder omhoog. Ook een zwakkere dollar, grotendeels naar aanleiding van optimisme over een Brexit-deal, speelden de olieprijzen in de kaart.

De euro/dollar noteerde op 1,1125. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1067 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1075 op de borden.

Bedrijfsnieuws
 
Netflix maakte woensdag nabeurs de cijfers over het derde kwartaal bekend. Het bedrijf heeft in het afgelopen kwartaal veel meer nieuwe abonnees aangetrokken dan in de drie maanden ervoor. Verder rapporteerde Netflix woensdag een omzet van 5,25 miljard dollar, tegen 3,9 miljard dollar een jaar eerder. Dit was conform de verwachting. De nettowinst kwam uit op 665 miljoen euro, of 1,47 dollar per aandeel, van 403 miljoen dollar een jaar eerder. Het aandeel sloot ruim twee procent hoger.

Morgan Stanley heeft in het derde kwartaal meer winst geboekt, dankzij hogere inkomsten bij de effectentak en de zakenbank, waar analisten een daling voorzagen. De nettowinst steeg licht, van 2,1 miljard dollar een jaar eerder tot 2,2 miljard dollar, of van 1,17 naar 1,27 dollar per aandeel. Analisten geraadpleegd door FactSet rekenden vooraf op een winst per aandeel van 1,11 dollar. Madden van CMC Markets sprak van solide resultaten. Het aandeel won circa anderhalf procent. 

IBM heeft in het derde kwartaal qua omzet onder verwachting gepresteerd. Dit meldde de maker van computerhard- en software woensdag nabeurs. De omzet daalde in het derde kwartaal van 18,76 miljard tot 18,03 miljard dollar, waar analisten 18,23 miljard dollar voorspelden. Het was het vijfde kwartaal op rij dat de omzet van IBM daalde. De nettowinst daalde van 2,69 miljard tot 1,67 miljard dollar, of 1,87 dollar per aandeel. De aangepaste winst per aandeel van 2,68 dollar was wel boven de marktverwachting van 2,66 dollar. Het fonds sloot ruim vijf procent lager.

Philip Morris heeft in het derde kwartaal meer omzet geboekt, maar zag het bedrijfsresultaat dalen. De Amerikaanse sigarettenfabrikant gaf aan dat het op koers ligt om de doelstelling van een groei van de aangepaste winst per aandeel gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten van tenminste 9 procent te halen. Het aandeel schreef een procent bij.

In het derde kwartaal daalde de omzet van Alcoa met 24 procent tot 2,57 miljard dollar. Onder de streep resteerde een verlies van 221 miljoen dollar, of 1,19 dollar per aandeel. Het aangepaste verlies van 0,44 dollar was slechter dan verwacht. Het aandeel sloot desondanks circa zes procent hoger.

De aandelen van Honeywell sloten ruim twee procent hoger nadat het bedrijf de resultaten over het derde kwartaal bekend maakte. De winst was boven verwachting, maar de omzet viel tegen. Wel werd de outlook voor de rest van het jaar verhoogd.

PPG Industries heeft in het derde kwartaal grofweg een pas op de plaats gemaakt en denkt dit jaar binnen de eerder afgegeven bandbreedte voor de winstverwachting te zullen blijven. Dit maakte de Amerikaanse sectorgenoot van verfconcern Akzo Nobel bekend. PPG ziet de aangepaste winst per aandeel in 2019 uitkomen op 6,17 tot 6,27 dollar. De fabrikant zou daarmee onder het midden van de eerder afgegeven bandbreedte van 7 tot 10 procent winstgroei uitkomen. Het aandeel steeg met circa twee procent.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Volkswagen neemt de goede afslag 05 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium