beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Futures wijzen op vlakke opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een vlakke opening. 

De futures blijven vrijdag dichtbij huis, ook de Europese indices weten niet echt richting te kiezen. De belegger kreeg vanochtend tegenvallend economisch nieuws uit China te verwerken en daarnaast blijft onzekerheid rond de Brexit een rol spelen.

In Azië daalde Shanghai Composite-index met 1,3%, de grootste daling in een maand. China is in het derde kwartaal van 2019 in een lager tempo gegroeid. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de Chinese overheid. Het Chinese bruto binnenlands product steeg met 6,0 procent op jaarbasis, terwijl economen hadden gerekend op een groei van 6,1 procent.

"Uit de gegevens van vrijdag blijkt dat de daling versnelt en dat het handelsconflict zijn tol sneller eist dan verwacht", aldus analist Fiona Cincotta van City index.

"Komt China onder de 6% dan zou dat echt slecht zijn voor het beleggerssentiment, niet alleen in China, maar ook wereldwijd", meldde analist Ipek Ozkardeskaya van London Capital Group.

De Wall Street Journal meldde dat adviseurs van het Witte Huis Donald Trump vorige week hebben gewaarschuwd dat de voortdurende escalatie van de handelsspanningen tussen de VS en China de economie zou kunnen treffen en zijn kansen op herverkiezing zouden kunnen temperen.

Vanmiddag om vier uur staan de Leidende indicatoren van de VS over de maand september op de agenda. 

Olie noteerde vrijdag in het groen. Een november-future West Texas Intermediate steeg 0,9 procent tot 54,42 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1147. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1117 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1124 op de borden. 
 

Bedrijfsnieuws
Schlumberger heeft in het derde kwartaal van dit jaar de omzet op jaarbasis zien stabiliseren, maar de aangepaste winst per aandeel, ondanks een daling, wel iets hoger zien uitkomen dan verwacht. De aangepaste winst bedroeg 0,43 dollar per aandeel tegen 0,46 dollar per aandeel een jaar eerder. Analisten zoals deze vooraf door FactSet zijn gepolst gingen gemiddeld uit van 0,41 dollar per aandeel. Het bedrijf zette in totaal 12,7 miljard dollar opzij voor een aantal posten, waarvan ruim 8,8 miljard dollar bedoeld is voor goodwill en ruim 1,0 miljard dollar voor afschrijvingen op niet-materiële activa. Verder reserveerde de onderneming 1,5 miljard dollar voor afschrijvingen op pompinstallaties in Noord-Amerika. Voorbeurs noteerde het aandeel 0,4 procent lager.

ManpowerGroup heeft in het derde kwartaal van 2019 iets minder omzet gedraaid, maar heeft met de aangepaste winst per aandeel wel de prognose van analisten overtroffen. Analisten vooraf gepolst door FactSet gingen uit van een aangepaste winst per aandeel van 1,93 dollar. In de voorbeurshandel daalde de koers 7,8 procent. 

Coca-Cola zag de omzet stijgen met 8 procent tot krap 9,5 miljard dollar. De analisten geraadpleegd door FactSet gingen uit van 9,4 miljard dollar. De aangepaste winst per aandeel kwam over de verslagperiode 2 procent lager uit op 0,56 dollar per aandeel, dit was in overeenstemming met de gemiddelde verwachting van de analisten. De aangepaste winst per aandeel werd gedrukt door wisselkoerseffecten. De outlook voor 2019 werd licht verhoogd. De koers van het aandeel lijkt 2,3 procent hoger te openen. 

American Express heeft in het derde kwartaal hogere resultaten dan een jaar eerder geboekt. De omzet bedroeg 10,99 miljard dollar in het derde kwartaal, tegenover 10,14 miljard een jaar eerder. De FactSet consensus had op 10,94 miljard gemikt. De winst per aandeel steeg naar 2,08 dollar in het derde kwartaal van dit jaar, vergeleken met 1,88 een jaar eerder. Voorbeurs noteerde het aandeel 1,7 procent hoger.

AT&T is in gesprek met Elliott Management. De activistische belegger voerde campagne voor voor verandering bij de telefoon- en media-gigant, meldde The Wall Street Journal.

Budweiser-brouwer Anheuser-Busch InBev beschuldigde zijn rivaal Molson Coors Brewing van het stelen van zijn geheime bierrecepten.

Slotstanden
De toonaangevende S&P 500 index sloot 0,3 procent hoger op 2.997,95 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het op 27.025,88 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,4 procent tot 8.156,85 punten. 

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium