Nieuws Buitenland

Olieprijs licht lager gesloten

(ABM FN) De prijs voor een vat ruwe olie is maandag lager gesloten, waarmee een groot deel van de verliezen van eerder op de dag werd weggewerkt. 

De december-future voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange 0,38 dollar lager, of 0,7 procent, op 56,86 dollar.

De olieprijzen koersten eerder op de dag nog bijna twee procent lager, nadat het optimisme over de vooruitgang die zou worden geboekt in de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China afgelopen dagen omsloeg in twijfel. 

Berichten dat Beijing en Washington de geldende importtarieven willen terugdraaien, werden door het Witte Huis tegengesproken. Dit weekend herhaalde de Amerikaanse president Donald Trump dat hij nog steeds streeft naar de "juiste" deal. "Anders komt er geen handelsakkoord." Ook zou China volgens hem veel harder een deal nodig hebben dan andersom.

Op vrijdag sloot de olieprijs nog op de hoogste koers sinds 24 september. De olieprijzen vonden de weg omhoog, na een rapport waaruit bleek dat de activiteiten van Amerikaanse boorplatormen stabiel bleven. Baker Hughes meldde dat het aantal actieve boorplatformen in de Verenigde Staten voor de derde week op rij daalde. Het aantal platformen daalde afgelopen week met 7 tot 684, hetgeen 202 platformen minder is dan een jaar eerder. 

Een groot deel van de verliezen eerder op de dag, verdwenen maandag snel na een verzwakking van de Amerikaanse dollar.