Nieuws Buitenland

Sterke outlook Applied Materials

(ABM FN-Dow Jones) Applied Materials rekent op een sterke start van zijn lopende boekjaar. Dit bleek uit de outlook die de Amerikaanse toeleverancier aan de halfgeleiderindustrie donderdag nabeurs gaf bij de vierde kwartaalcijfers. 

In het laatste kwartaal van boekjaar 2019 rapporteerde Applied Materials een nettowinst van 698 miljoen dollar, of 0,75 dollar per aandeel. De omzet van 3,75 miljard dollar was boven de 3,68 miljard dollar die werd verwacht door analisten geraadpleegd door FactSet.

Op aangepaste basis kwam de aangepaste winst uit op 0,80 dollar en dit was beter dan de 0,76 dollar die vooraf door analisten werd voorspeld.

"De vierde kwartaalcijfers van Applied Materials laten een gezonde toename zien in de vraag naar halfgeleiderapparatuur", aldus CEO Gary Dickerson.

Sterke outlook

In het huidige eerste kwartaal rekent Applied Material op een aangepaste winst per aandeel van 0,87 tot 0,95 dollar en een omzet van tussen de 3,95 miljard en 4,25 miljard dollar.

Analisten voorspellen een aangepaste winst van 0,74 dollar op een omzet van 3,71 miljard dollar.

Applied Materials steeg donderdag in de reguliere handel met 0,3 procent en gaat in de nabeurshandel bijna 4 procent hoger.