Nieuws Buitenland

Update: Retail Estates boekt hogere huurinkomsten

(ABM FN-Dow Jones) Retail Estates heeft in de eerste zes maanden een hoger EPRA-resultaat geboekt, dankzij hogere huurinkomsten. Dit meldde het vastgoedbedrijf uit Ternat vrijdag nabeurs met de cijfers over de eerste helft van het lopende boekjaar 2019/2020.

"In de loop van het voorbije semester werd een aanzienlijke investeringsactiviteit ontwikkeld", zei het bedrijf in een toelichting.

In de verslagperiode stegen de huurinkomsten met 14 procent naar 52,9 miljoen euro. Een jaar eerder kwamen de huurinkomsten uit op 46,4 miljoen euro. Analisten van Degroof Petercam rekenden op huurinkomsten van 52,3 miljoen euro.

Dit resulteerde in een nettohuurresultaat van 52,8 miljoen euro. Verder verbeterde het operationeel resultaat van 39,3 miljoen naar 45,9 miljoen euro en bleef onder de streep een nettoresultaat over van bijna 22 miljoen euro. Dat was een jaar eerder 27,6 miljoen euro. 

Het EPRA-resultaat steeg van 29,4 miljoen naar 33,8 miljoen euro. Per aandeel daalde het resultaat van 2,49 tot 1,82 euro.

De bezettingsgraad bedroeg eind juni dit jaar 98,00 procent en daalde in de drie maanden daarna tot 97,97 procent. "Zonder de beroepen van de lokale overheden tegen door de Waalse regering verleende vergunningen voor de opening van een Basic Fit te Charleroi en PointCarré te Gembloux zou de bezettingsgraad 98,19 procent bedragen", zei Retail Estates.

De reële waarde van de vastgoedportefeuille steeg tot 1,64 miljard euro.

Per 30 september bedroeg de schuldgraad 51,8 procent, ten opzichte van 52,6 procent op 31 maart.

Outlook herhaald

Retail Estates herhaalde vrijdag dat het bedrijf vanwege de macro-economische onzekerheden geen voorspellingen kan doen over de ontwikkeling van de reële waarde van de vastgoedbeleggingen en de rente-indekkingsinstrumenten. 

De dividendverwachting werd gehandhaafd op 4,40 euro bruto per aandeel, wat een stijging op jaarbasis betekent van 3,5 procent. 

Het aandeel Retail Estates sloot vrijdag 0,6 procent lager op 87,30 euro.

Update: om aanvullende informatie toe te voegen.