beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Nieuwe records op Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is vrijdag gesloten met nieuwe records voor de drie grote indexen. De S&P 500 steeg 0,7 procent tot 3.120,46 punten. Het markeert de langste winstreeks voor de toonaangevende index in twee jaar. De Dow Jones index eindigde 0,8 procent in het groen op een slot van 28.004,89 punten. De Nasdaq ging 0,7 procent omhoog tot 8.540,83 punten.

Beleggers waren vrijdag weer wat optimistischer over de vooruitgang in de Amerikaans-Chinese handelsbesprekingen nadat economisch adviseur van het Witte Huis, Larry Kudlow, en minister van Handel Wilbur Ross zich positief uitlieten over de mogelijkheid op een deal. 

De afgelopen dagen nam de twijfel over een handelsakkoord toe, omdat Washington en Beijing het niet eens zouden zijn over fundamentele zaken als de import van landbouwproducten uit de VS door China en het opheffen van bestaande importsancties. Inmiddels lijkt een deal toch weer binnen handbereik maar Kudlow waarschuwde dat de Amerikaanse president Trump nog geen handtekening wil zetten.

"Beleggers volgen nauwlettend al het nieuws rond de Amerikaans-Chinese handelsoorlog", aldus vermogensbeheerder Russ Mould van AJ Bell. Dat Kudlow de gesprekken als 'zeer constructief' omschreef, was voldoende om de aandelenmarkten wereldwijd te laten stijgen, volgens Mould.

De markt reageerde vrijdag ook positief op beter dan verwachte economische cijfers over de Amerikaanse detailhandel. De detailhandelsverkopen stegen in oktober met 0,3 procent en dat was boven de verwachting van +0,2 procent. 

"Dit ondersteunt het idee dat de groeivertraging is gestabiliseerd", volgens Joseph Amato, chief investment officer bij Neuberger Berman. 

De sterke detailhandelsverkopen compenseerden zwakke data over de bedrijvigheid in de regio New York en de industriële productie in de gehele VS.

De industriële productie daalde in oktober harder dan verwacht en voor de tweede maand op rij. De afname van 0,8 procent was sterker dan de daling met 0,5 procent die was voorspeld.

De euro/dollar noteerde vrijdagavond 0,3 procent hoger op 1,1055.

De olieprijs is vrijdag gestegen. Op een settlement van 57,72 dollar, werd een vat West Texas Intermediate 1,7 procent meer waard. Op weekbasis ging de olieprijs 0,8 procent hoger. 

Bedrijfsnieuws

JC Penney steeg 6,8 procent in waarde, na beter dan verwachte kwartaalresultaten. Het verlies was het afgelopen kwartaal minder dan verwacht en ook de omzet kwam hoger uit dan analisten raamden.

NVIDIA heeft in het derde kwartaal beter gepresteerd dan verwacht, maar de outlook bleek voorzichtig. Het aandeel verloor 2,7 procent aan waarde.

In het laatste kwartaal van zijn boekjaar 2019 rapporteerde Applied Materials een hogere winst dan verwacht en de outlook voor het huidige kwartaal was sterk. Het aandeel ging vrijdag 9,0 procent hoger.

Under Armour sloot 3,9 procent in de plus. Voormalig leidinggevenden van het sportkledingbedrijf, dat wordt onderzocht vanwege mogelijke boekhoudfraude, meldden onder druk gezet te zijn om agressieve verkoopdoelen te halen, Dit gebeurde onder meer door omzet in lopende kwartalen over te hevelen naar het voorgaande kwartaal om de dalende verkoop bij publicatie van de kwartaalcijfers te maskeren.

Alibaba is van plan om voor zijn tweede beursnotering in Hongkong 500 miljoen aandelen aan te bieden. De uitgifteprijs wordt op 20 november vastgesteld en bedraagt niet meer dan 188 Hongkong dollar. Het aandeel steeg 1,5 procent.

Amazon stapt in de VS naar de rechter vanwege het defensiecontract van 10 miljard dollar voor cloud-computingdiensten dat is toegekend aan Microsoft. Amazon vindt dat het toekenningsproces oneerlijk is verlopen. Het aandeel daalde vrijdag 0,9 procent, terwijl Microsoft 1,3 procent won.

Een rechtszaak over patentinbreuk tussen Google en Oracle gaat naar het Hooggerechtshof in de VS. Oracle wil een miljardenschadevergoeding van Google. Moederbedrijf Alphabet won 1,9 procent, terwijl Oracle 0,6 procent steeg.

Opvallende bewegingen waren er verder voor de aandelen van meubelmaker RH, dat 7,7 procent won na het nieuws dat Warren Buffett's Berkshire Hathaway een belang in het bedrijf heeft genomen, en cannabisproducent Aurora, dat 17,2 procent verloor na tegenvallende kwartaalcijfers. 

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  4. Premium
  5. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen