beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street veert op

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street noteert maandag met nog een paar uur handel te gaan dicht bij huis. De S&P 500 en Nasdaq noteren licht boven hun recordstanden van vrijdag. De Dow Jones index weet ook iets te stijgen en vestigt zich daarmee steviger boven de 28.000 punten. Die mijlpaal werd vrijdag voor het eerst bereikt.

De stemming is wel terughoudend, volgens marktanalist David Madden van CMC Markets, te wijten aan de berichten dat China pessimistisch zou zijn over een handelsdeal met de Verenigde Staten. Dat terwijl de twee landen dit weekend nog een constructief telefoongesprek hadden.
 
De VS hebben maandag wel een ontheffing verlengd waarmee Amerikaanse bedrijven voorlopig zaken kunnen blijven doen met de Chinese techreus Huawei Technologies. De verlenging geldt voor 90 dagen.

In mei zette Amerika Huawei op een zwarte lijst waardoor het Chinese bedrijf zonder toestemming geen zaken mag doen met Amerikaanse bedrijven. Dit leverde echter problemen op voor telecombedrijven die vooral actief zijn in landelijke gebieden in de VS en bedrijven die veel verkopen aan Huawei. 

Het verlengen van de ontheffing zou door China kunnen worden opgevat als een gebaar van goede wil van de VS in de handelsbesprekingen, omdat Beijing wil dat Washington de sancties op Huawei opheft. 

Op macro-economisch vlak was het rustig. Het vertrouwen onder Amerikaanse huizenbouwers bleef in november nagenoeg stabiel. 

Later in de week verschijnen de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve, hoewel die na de verklaring van voorzitter Jerome Powell voor het Amerikaans Congres, naar verwachting weinig nieuws bevatten.

Powell is maandagochtend op bezoek geweest op het Witte Huis om te praten met president Donald Trump over de Amerikaanse economie en het monetaire beleid van de centrale bank.

Trump, die vaak kritiek uit op de centrale bank en zijn voorzitter, sprak van een goed en beleefd gesprek. In een verklaring zei de Fed dat Powell tegenover de president geen verwachtingen ten aanzien van het monetaire beleid heeft uitgesproken en heeft benadrukt dat het beleidspad volledig afhankelijk is van de inkomende macro-economische data, die van invloed kunnen zijn op de economische vooruitzichten. Dit zei Powell vorige week ook al voor het Amerikaans Congres.

De euro/dollar noteert maandagavond 0,3 procent hoger op 1,1082.

De olieprijs ging 1,7 procent lager op 56,85 dollar.

Bedrijfsnieuws

HP Inc. heeft het overnamevoorstel van Xerox verworpen. In een brief aan de CEO van Xerox liet het bestuur van HP weten unaniem tot de conclusie gekomen te zijn dat het bod HP “significant” onderwaardeert en niet in het belang van de aandeelhouders van het bedrijf is. HP verliest 1,2 procent, terwijl Xerox 0,1 procent daalt.

Boeing daalt 0,6 procent, ondanks de aankondiging dat SunExpress zijn optie heeft uitgeoefend om 10 extra 737 MAX 8 vliegtuigen te bestellen, met een waarde van 1,2 miljard dollar.

Ford Motor wint 0,2 procent, nadat de automaker zondag zijn 'Mustang Mach E' aankondigde, zijn eerste volledige elektrische SUV.

T-Mobile US heeft Mike Sievert benoemd tot nieuwe CEO. Sievert treedt per 1 mei 2020 aan en vervangt John Legere, wiens contract afloopt op 30 april 2020. Het aandeel noteert vlak.

NVIDIA stijgt 4 procent, nadat het aandeel eind vorige week nog onder druk stond na het vrijgeven van de kwartaalcijfers.

WeWork zal mogelijk een derde van zijn personeel ontslaan, zo meldden bronnen aan de New York Times. Via deze weg moet het bedrijf dat bedrijfsruimtes verhuurt in rustiger financieel vaarwater komen. Onlangs mislukte een geplande beursgang.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  5. Premium