beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Correctie: Futures wijzen op hogere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen dinsdag op een hogere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,3 procent in het groen.

Beleggers blijven wachten op de volgende stap in de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China. Hoewel beide partijen de laatste tijd dichter bij een akkoord leken te komen, blijven veel beleggers sceptisch dat de volledige oplossing van het conflict bereikt zal worden.

"De sleutel tot alles is de perceptie van onzekerheid bij beleggers", zei analist Dan Kemp van Morningstar Investment Management. "Op dit moment maken we een periode door waarin die onzekerheid heel zichtbaar is", voegde hij toe.

De Chinese regering versterkte gisteren de onzekerheid na berichten dat Beijing pessimistisch is over het vooruitzicht van een handelsdeal, omdat president de tarieven niet wil terugdraaien, zei marktanalist David Madden van CMC Markets.

Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, had maandag een ontmoeting met president Trump, een frequente criticus, om de economie te bespreken, die wordt gehinderd door haperende groeivooruitzichten. "Alles is besproken, inclusief rentetarieven, negatieve rente, lage inflatie, versoepeling", zei Trump. Hij zei later [opnieuw] geprotesteerd te hebben dat de rente te hoog is ten opzichte van de rentetarieven van andere concurrerende landen.

Op macro-economisch vlak staan dinsdag in de Verenigde Staten bouwdata over oktober geagendeerd. De verwachtingen daarvoor liggen op een stijging met 3,5 procent voor de huizenbouw tegen een afname met 9,4 procent in september. Voor de bouwvergunningen wordt nog altijd een daling voorzien, in het geval van vorige maand met 0,5 procent tegen een afname met 2,7 procent in de maand ervoor.

De euro/dollar noteerde op 1,1073. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1073 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1070 op de borden.

Olie noteerde dinsdag tot 0,9 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Home Depot verloor 4,7 procent, nadat de doe-het-zelf-keten het afgelopen kwartaal een teleurstellende omzet boekte. Home Depot heeft het afgelopen kwartaal een nettowinst geboekt van 2,8 miljard dollar, ofwel 2,53 dollar per aandeel, op een omzet van 27,22 miljard dollar. Vooraf geraadpleegde analisten rekenden op een nettowinst van 2,52 dollar per aandeel op een omzet van 27,53 miljard dollar. Het concern verlaagde tevens de omzetverwachting voor het hele boekjaar. 

Tesla introduceert donderdag zijn 'Cyberpunk' pick-up truck. Het aandeel noteerde voorbeurs 0,2 procent hoger. De producent van elektrische auto's gaat daarmee de concurrentie aan met de pick-up-trucks van Ford Motor en General Motors. Ford noteerde voorbeurs 0,6 procent lager. In het aandeel General Motors was voorbeurs nog geen handel.

Medicines Co. steeg voorbeurs 22,8 procent, nadat persbureau Bloomberg meldde dat de Zwitserse farmaceut Novartis een bod overweegt op de fabrikant van cholesterolgeneesmiddelen.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,1 procent hoger op 3.122,03 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het groen op 28.036,22 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,1 procent tot 8.549,94 punten.

Correctie: om titel en eerste alinea aan te passen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Volkswagen neemt de goede afslag 05 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium