beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street beweegt richting licht hogere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen dinsdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,2 procent in het groen.

Beleggers blijven wachten op de volgende stap in de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China. Hoewel beide partijen de laatste tijd dichter bij een akkoord leken te komen, blijven veel beleggers sceptisch dat de volledige oplossing van het conflict bereikt zal worden.

"De sleutel tot alles is het gevoel van onzekerheid bij beleggers", zei analist Dan Kemp van Morningstar Investment Management. "Op dit moment maken we een periode door waarin die onzekerheid heel zichtbaar is", voegde hij toe.

De Chinese regering versterkte gisteren de onzekerheid na berichten dat Beijing pessimistisch is over het vooruitzicht van een handelsdeal, omdat president Trump de tarieven niet wil terugdraaien, zei marktanalist David Madden van CMC Markets.

Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, had maandag een ontmoeting met president Trump, een frequente criticus, om de economie te bespreken, die wordt gehinderd door haperende groeivooruitzichten. "Alles is besproken, inclusief rentetarieven, negatieve rente, lage inflatie, versoepeling", zei Trump. Hij zei later [opnieuw] geprotesteerd te hebben dat de rente te hoog is ten opzichte van de rentetarieven van andere concurrerende landen.

Voorbeurs werd op macro-economisch vlak bekend dat het aantal in aanbouw genomen woningen in de VS in oktober op maandbasis is gestegen met 3,8 procent tot 1,3 miljoen woningen, terwijl het aantal afgegeven bouwvergunningen steeg met 5,0 procent tot 1,5 miljoen vergunningen.

De euro/dollar noteerde op 1,1082. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1073 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1070 op de borden.

Olie noteerde dinsdag tot 1,2 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Home Depot verloor 3,8 procent, nadat de doe-het-zelf-keten het afgelopen kwartaal een teleurstellende omzet boekte. Home Depot heeft het afgelopen kwartaal een nettowinst geboekt van 2,8 miljard dollar, ofwel 2,53 dollar per aandeel, op een omzet van 27,22 miljard dollar. Vooraf geraadpleegde analisten rekenden op een nettowinst van 2,52 dollar per aandeel op een omzet van 27,53 miljard dollar. Het concern verlaagde tevens de omzetverwachting voor het hele boekjaar.

Kohl's rapporteerde over het afgelopen kwartaal een nettowinst van 123 miljoen dollar, ofwel 0,78 dollar per aandeel, op een omzet van 4,63 miljard dollar. Het aandeel verloor 12,9 procent, nadat de retailer tevens zijn outlook voor het hele boekjaar verlaagde.

Het aandeel Myovant Sciences won voorbeurs 64,0 procent, nadat bij een laat-stadium-onderzoek  van een behandeling voor vergevorderde prostaatkanker een respons werd gerealiseerd van 97 procent.

Tesla introduceert donderdag zijn 'Cyberpunk' pick-up truck. Het aandeel noteerde voorbeurs 0,4 procent hoger. De producent van elektrische auto's gaat daarmee de concurrentie aan met de pick-up-trucks van Ford Motor en General Motors. Ford noteerde voorbeurs 0,3 procent hoger. In het aandeel General Motors was voorbeurs nog geen handel.

Medicines Co. steeg voorbeurs 25,8 procent, nadat persbureau Bloomberg meldde dat de Zwitserse farmaceut Novartis een bod overweegt op de fabrikant van cholesterolgeneesmiddelen.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,1 procent hoger op 3.122,03 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het groen op 28.036,22 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,1 procent tot 8.549,94 punten. Alledrie de indexen scherpten daarmee hun recordniveaus aan.