beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Rusland gaat niet verder in olieproductie snijden - media

(ABM FN-Dow Jones) Het is onwaarschijnlijk dat Rusland tijdens de OPEC+ bijeenkomst begin volgende maand akkoord gaat met een verdere verlaging van de olieproductie. Dit meldde persbureau Reuters dinsdag op basis van ingewijden.

De OPEC komt op 5 december bijeen in Wenen en zal daar praten over een eventuele verlenging of uitbreiding van de huidige productie-afspraken, waarmee tot zeker eind maart dagelijks 1,2 miljoen vaten olie minder worden geproduceerd door het kartel en partnerlanden daarbuiten als Rusland.

Volgens één bron die Reuters sprak zullen het moeizame gesprekken worden in december, waarbij Rusland vermoedelijk niet akkoord zal gaan met verdere verlagingen, zeker niet gedurende de wintermaanden. Wel zou Moskou mogelijk bereid zijn zich te committeren aan het verlengen van de huidige afspraken.

Op basis van de huidige productie-afspraken mag Rusland dagelijks 11,17 miljoen tot 11,18 miljoen vaten olie produceren. Dat waren er in november evenwel 11,25 miljoen per dag, aldus Reuters.

Voor Saoedi-Arabië is het belangrijk dat de olieproductie niet verder stijgt, omdat dit de olieprijs drukt. Een hogere olieprijs is gunstiger voor de aanstaande beursgang van staatsoliebedrijf Aramco, dat ook op 5 december zijn uitgifteprijs voor de IPO bekend wil maken.

De olieprijs ging dinsdagmiddag omlaag door het nieuws. Een vat West Texas Intermediate daalde ruim 2 procent in waarde tot 55,97 dollar.