beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen sluiten verdeeld

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn dinsdag verdeeld gesloten, na records op Wall Street maandag, terwijl het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China in een impasse belandde.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index sloot 0,1 procent lager op 405,50 punten. De Duitse DAX klom 0,1 procent naar 13.221 punten. De Franse CAC 40 daalde 0,4 procent tot 5.909 punten. De Britse FTSE won 0,2 procent naar 7.324 punten.

Het Amerikaans-Chinese handelsconflict bleef centraal staan, en er leek geen duidelijke uitweg uit de impasse. De afgelopen 24 uur kwamen er geluiden uit Beijing dat men daar somber is dat er een akkoord met de VS kan worden bereikt. De regering-Trump heeft Amerikaanse bedrijven toestemming gegeven om nog 90 dagen samen te werken met de Chinese telecomreus Huawei. Dat is een teken van goede wil, maar meer dan dat is het ook niet.

Handelaren waren nauwelijks vooruit te branden dinsdag, gezien de impasse.

In economisch nieuws bleek het aantal in aanbouw genomen nieuwe woningen in de VS in oktober met 8 procent te zijn gestegen op jaarbasis. Het aantal afgegeven bouwvergunningen steeg met 14 procent.

Eerder op de dag bleek dat het overschot op de lopende rekening van de eurozone in september licht is gedaald, terwijl de bouwsector meer produceerde dan in augustus.
 
Olie noteerde fors lager, na een bericht dat Rusland niet verder wil snijden in de productie. Een januari-future West Texas Intermediate noteerde tot 2 procent in het rood op 55,88 dollar, terwijl voor een januari-future Brent 61,40 dollar werd betaald, een daling van 1,6 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1083. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1075 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er eveneens een stand van 1,1075 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Banken waren in trek, maar zagen de winsten teruglopen gedurende de dag, zoals bij HSBC in Londen en BNP Paribas in Parijs.

Mijnbouwfondsen gaven de eerdere winst ook grotendeels prijs, met stijgingen voor Glencore van 0,6 procent en 1,1 procent voor Rio Tinto.

EasyJet klom 5 procent. De Britse budgetvliegmaatschappij boekte een winstdaling in het boekjaar, maar iets meer boekingen voor de eerste helft van het nieuwe jaar. De luchtvaartmaatschappij gaat ook al zijn CO2-uitstoot compenseren.

Satellietbedrijf SES kelderde juist met 23 procent in Parijs, nadat de voorzitter van de Amerikaanse toezichthouder FCC via Twitter steun uitsprak voor een publieke veiling voor 5G-frequenties. SES en andere sattelietbedrijven lobbyden voor een besloten veiling.

De Spaanse beurs Bolsas y Mercados Españoles sloot 2 procent hoger, na een bericht in de Spaanse krant La Incormacion, dat ook Deutsche Börse interesse heeft in een overname, evenals het Zwitserse SIX Group en  Euronext, die maandag hun belangstelling meldden.
 
ArcelorMittal heeft de sluiting van de Italiaanse fabriek Ilva vooralsnog opgeschort, volgens persbureau Ansa. De staalreus zou dit de vakbonden hebben meegedeeld. Vorige week meldde ArcelorMittal dat het bedrijf Ilva op 15 januari wil sluiten. Op 27 november is volgens Ansa een nieuwe hoorzitting gepland. Het aandeel won 0,7 procent.

Volkswagen zag zijn marktaandeel in oktober stijgen. Wereldwijd verkocht de Duitse autobouwer 12 procent meer auto's. De koers dikte dinsdag 1,2 procent aan.

Halma won 8 procent na halfjaarcijfers. Het technologiebedrijf dat zich richt op milieu en gezondheid boekte 12 procent meer winst voor belasting.

In Amsterdam steeg Takeaway.com 6 procent. Credit Suisse ziet "een aantrekkelijk instapmoment voor de beste maaltijdbezorger van de klas", omdat rivaal Delivery Hero niet veel langer de koers meer zal drukken door aandelen Takeaway te verkopen.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen bleven dinsdagavond dichtbij huis.  De S&P 500 was vlak en Nasdaq steeg licht. De Dow Jones index stond tot 0,4 procent lager.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Volkswagen neemt de goede afslag 05 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium